До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Парижі відкрилася фотовиставка, що фіксує життя українських дітей під час війни

У паризькій галереї GalerieGéraldineBanier відкрилася виставка "Дзеркало невинності" ("LensofInnocence"). Її ініціатори — незалежний український колектив Spilka, який займається мистецькою та волонтерською дільністю. Групова виставка представляє понад 40 робіт 25 молодих фотографів з України, а також із США, Франції, Німеччини та Великобританії. Усі роботи створені в Україні в період з 2014 по 2023 рік.

Реклама

За словами ініціаторів проєкту, виставка відображає повсякденне життя українських дітей. "Навіть у зоні бойових дій діти залишаються дітьми. Незважаючи на війну, українські діти знаходять місце для розваг, ігор, насолоди природою та спільного проведення часу один з одним. Вони — наші охоронці радості та ті, хто найбільше вірить у світле майбутнє України".

Автор – Катя Лесів
Автор – Катя Лесів

Серед учасників проєкту — художники Катя Лесів, Мішка Бочкарьов, Дарія Свертілова, Олександра Цуркан, Єгор Паркер, Мануель Ніберле, Катрін Лозінг та інші митці. Куратор — Олексій Грушко Рясний. "Ця виставка має на меті нагадати глядачам про атмосферу затишку та безтурботної радості, яка можлива тільки в дитинстві: про освіжаючі купання в озері в літню неділю, повільний полудень, проведений з друзями, чи поїздку в село до бабусі", — анонсує кураторський текст.

Автор – Yegor Parker
Автор – Yegor Parker

Автор – Yegor Parker
Автор – Yegor Parker

Усі доходи від продажу робіт будуть спрямовані на ремонт школи в деокупованому містечку Королівка в Київській області.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.