До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Шо означає дім? У Ліверпулі презентували мистецький проєкт HOME

У межах "Євробачення" в Ліверпулі проходить маcштабний культурний фестиваль Eurofestival, створений у співпраці України та Великобританії. Фестиваль покликаний познайомити британців з культурою сучасної України. Так, одна з головних мистецьких подій фестивалю, проєкт HOME, прагне дослідити актуальне та таке чутливе для багатьох українців сьогодні питання: що означає дім?

Реклама

Дослідити поняття дому вони вирішили через українську фотографію та британську поезію. До участі у проєкті приєдналися понад 40 майданчиків — це найбільша презентація української фотографії у Великій Британії. Головна виставка "Home. Perspectives", яка проходить в Open Eye Gallery з 4 по 21 травня, обʼєднує проєкти сімнадцяти українських фотографок та фотографів а також шести запрошених кураторів, які представляють різні культурні інституції Європи і Великої Британії.

Ще одна виставка презентована у публічному просторі Ліверпуля, аби максимально багато глядачів могли поміркувати про роль дому для кожної людини. Це проєкт "Як побудовано "Дім"?": шість українських фотографів та фотографок розповіли свої історії про власний дім через фото, а шість британських поетів та поеток написали вірші-рефлексії на них. Такі диптихи можна побачити усюди в Ліверпулі: у галереях, на залізничних станціях, на території Ліверпульського університету.

Організатори проєту — Український інститут та British Council Ukraine. Куратори — Вікторія Бавикіна та Максим Горбацький (Ukrainian. Photographies).

Фото: Тетяна Філевська, Rob Battersby

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.