До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Євробачення-2023": українська команда презентувала у Ліверпулі мурал з доповненою реальністю

У Ліверпулі в рамках фестивалю EuroFestival відкрили мурал, присвячений Україні. Настінний живопис із символічною назвою Sound of Freedom презентувала команда агенції культурного розвитку Port. Мурал створили українська художниця Ptashka Somari та британський художник Ніл Кітінг. Його відкриття стало частиною культурних заходів, присвячених конкурсу "Євробачення".

Реклама

Сюжет муралу апелює до музики, як до нематеріальної сутності, яка має надзвичайну можливість об’єднувати людей і народи, культури і нації. Мурал виконано в яскравих кольорах, де присутні персонажі всесвітів художників — пташка, яку малює художниця Сомарі, є впізнаваним персонажем, і її часто можна зустріти на вулицях Києва та Берліна. Полуниця, субмарина та пором символізують місто Ліверпуль, в якому живе та працює художник Ніл Кітінг. Мурал містить елементи доповненої реальності — побачити, як мурал оживає, можна за допомогою спеціального застосунку.

Мурал "Sound of Freedom" є логічним продовженням проєкту The Wall — 5 муралів у Відні, Берліні, Марселі, Брюсселі та Найробі, створених агенцією Port. у співпраці з Українським Інститутом. "Sound of Freedom" фокусується на кооперації між Україною та світом на всіх рівнях — політичному, соціальному та культурному. Ця кооперація починається зі взаємодії між митцями і досліджує музичний бекграунд кожної з країн та пропонує знайти спільне підґрунтя — не для порівняння, а для піднесення розмаїття, таланту та креативності", — розповідає кураторка проєкту Катя Тейлор.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.