До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Куди піти у Києві на День Незалежності: виставки, фестивалі та Brave! Factory

Куди піти у Києві на День Незалежності: відповідь на це запитання шукайте нижче. У цій афіші ми зібрали найцікавіші виставки, фестивалі, кінопокази та концерти, які відбудуться у столиці до 33-ї річниці Незалежності України.

Виставка "Тридцять три тризуби"

З 22 серпня до 26 вересня, культурний простір Squat 17b

Реклама

"Тридцять три тризуби" — групова виставка 19 українських художників та художниць, які представлять свої версії головного українського символу. "Ми зібрали для вас "Гербарій" з тризубами від одних із найкращих українських митців. Одна з альтернативних назв виставки була "Який ти тризуб сьогодні". Асамбляж, аплікація, каліграфічні пошуки, тризуби окремих підрозділів, друк тризубів на футболках від літографської майстерні, все ще об'єднується і співіснує у нас", — каже кураторка виставки Надія Антонець.

Серед учасників проєкту — Гамлет Зіньківський, Сергій Майдуков, Марія Кінович, Артем Гусєв, Нікіта Тітов, Дар’я Криж та інші.

ДВРЗ Design Day

З 22 до 25 серпня, галерея Panoptikum та КультМотив

З 22 до 25 серпня в Києві відбудуться дні сучасного українського дизайну — ДВРЗ Design Days. Ця платформа прагне популяризувати український дизайн серед українців та підтримати місцевих виробників у сфері дизайну і мистецтва. У програмі ДВРЗ Design Days — виставки предметів функціонального мистецтва, промислового дизайну, міської скульптури, інтерактивні зони, освітні лекторії, фудкорти, музична програма.

В межах заходу пройде виставка функціонального мистецтва, присвячена лімітованим колекціям і предметам дизайну. Подію куруватиме бельгійський галерист і колекціонер Жан Франсуа Деклерк, відомий своїми експозиціями в Парижі, Мілані. Місцем проведення виставки буде галерея Panoptikum — перша в Україні галерея предметного дизайну. А у просторі "КультМотив" на Подолі відбудеться виставка українського дизайну: в межах експозиції представлять роботи як провідних, так і молодих українських брендів, зокрема дизайнерські меблі, предмети освітлення, декору. Куратором виставки виступить українська дизайнерка Катерина Соколова.

Brave! Factory 2024

24-25 серпня, Національна Кіностудія імені Олександра Довженка

Цьогоріч музичний фестиваль Brave! Factory відбудеться на новій локації — Національній Кіностудії імені Олександра Довженка. "Наша локація — це територія Київської кінофабрики. Місце, де, починаючи з 1927 року, знімали фільми. Тому і ми вирішили провести фестиваль у вигляді одного великого знімального майданчика, а анонси зробили у вигляді кадрів з кінофільму (деякі відсилають до фільму Довженка "Земля"). Сподіваємось, що фестиваль пройде як класна пригодницька молодіжна музична комедія", — діляться організатори.

Серед іноземних гостей фестивалю — Reade Truth (CША), Heith та VSK (Італія), Mari.te (Венесуела-Іспанія), PRZ та Spencer Parker (Німеччина). На локації працюватиме п'ять майданчиків, а також декілька інсталяцій, простір для відпочинку, фудкорт.

Концерт Ніно Катамадзе

25 серпня, KURENI, Паркова дорога, 4

До Дня Незалежності у Києві спеціальний концерт просто неба дасть грузинська співачка й справжня патріотка України Ніно Катамадзе, яка починаючи з 2014 року палко підтримує нашу країну і навіть заснувала фонд для підтримки українських дітей, що постраждали від війни. Як зазначають організатори, концертна програма включатиме улюблені гіти: Olei, Once In The Street, Beauty, Will Come As A Snow, Suliko та нові пісні, які раніше не виконувалися.

Фестиваль "Культура ЕТНО"

24 і 25 серпня, культурний простір V'YAVA

В культурний простір V'YAVA до Дня Незалежності відбудеться фестиваль української культури та музики "Культура ЕТНО". Його хедлайнерами стануть гурти ONUKA, NAZVA, KHAYAT; у програмі також майстер-класи з народного співу та традиційних танців та лекції про народні інструменти.

"Цей фестиваль — про магію створення народної музики і звуків, що нас оточують, — розповідають організатори. — Дізнайтесь, звідки взявся перший етнозвук, як прогулянка в лісі може обернутися на створення унікальної дудки, і чому найкраща кобза — виготовлена власноруч з верби, в яку вдарила блискавка".

Мистецький фестиваль "Про Українське"

2225 серпня, Український Дім

Виставка "МАТЕРІЯ MATTERS"

З 22 до 25 серпня в Українському Домі відбудеться мистецький фестиваль "Про Українське" — подарунок киянам і гостям міста до Дня Незалежності. У програмі: лекції від письменника й літературознавця Олександра Михеда та кінознавця Стаса Битюцького, добірка українського короткого метру від Київського міжнародного фестивалю короткометражного кіно KISFF, показ культової стрічки Юрія Іллєнка "Вечір на Івана Купала", виступ DakhTrio з виставою "Тичина: феномен доби", концерт етногурту "Вільце" та артистки Чуприненко.

Виставка "Війна: зворотна перспектива"

З 23 серпня, Національний музей історії України у Другій світовій війні

"Війна: зворотна перспектива" — це спроба охопити історію Другої світової та російсько-української війни через художні рефлексії. Виставка об'єднала 150 творів 41 українського митця. Олександр Ройтбурд, Георгій Сенченко й Арсен Савадов, Антон Логов, Роман Мінін, Назар Білик, Альбіна Ялоза, Рустем Скибін та інші — художники рефлексують сьогодення в оптиці своєї творчості. Поруч із ними роботи з колекції Музею війни — українських художників радянського періоду, що зображали війну — її атмосферу, буденність та наслідки.

"Яремчук. Незрівнянний світ краси"

в кінотеатрах

Найкраща ідея для особливого "незалежного" вікенду — піти в кіно та подивитися українське кіно. Наш вибір — документальна стрічка "Яремчук. Незрівнянний світ краси", яка розповідає про життя і творчість зірки української естради Назарія Яремчука, з якого почалася історія популярної української музики. У фільмі можна буде побачити архівні кадри з виступів ВІА "Смерічка", інтерв'ю з друзями Яремчука та його дружиною Дариною, світлини із архівів родини. Ідея створення стрічки виникла ще в 2021 році та належить доньці музиканта Марії Яремчук.

Концерт камерного оркестру "Чар" та свято з командою бренду CHER’17

25 серпня, Арка Свободи українського народу (Київ, Паркова дорога), 20:00

Український бренд Сher17 підготував для всіх українців подарунок: 25 серпня біля Арки Свободи українського народу, просто неба, відбудеться концерт камерного оркестру "Чар". Концерт почнеться о 20:00, тож захід сонця зустрічатимемо під красиву музику — зокрема твори класичної української та європейської музики. "Обіцяємо затишну атмосферу, гарний настрій та чарівні краєвиди рідного Києва!" — анонсує команду бренду.

Вхід на подію вільний.

Головне фото: Yegor Parker

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.