До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

PinchukArtCentre оголосив найкращих молодих художників країни

Ввечері 17 квітня оголосили переможців премії PinchukArtCentre 2018; премії, для якої кожні два роки вибирають найкращих молодих художників в Україні. Головний приз і суму в 250 тисяч гривень отримала художниця Анна Звягінцева, яка представила в просторі арт-центру проект "Знайдені малюнки".

Анна Звягінцева
Проект Анни Звягінцевої

Володарями спеціальної премії і суми в 60 тисяч гривень став одесит Микола Карабіновіч з проектом "Пісня тонкої тиші" і дует Романа Хімея і Яреми Малащука з фільмом "На кого ти покидаєш нас, батьку?". До слова, Роман і Ярема – постійні контриб'ютори Vogue.ua і автори фільмів для брендів Frolov і Bevza.

Реклама
Проект Антона Белінського для Венеціанської бієнале, фото – Ярема Малащук і Роман Химей
"На кого ти покидаєш нас, батьку?"

У номінації "Приз громадськості" перемогла художниця Аліна Клейтман з активно обговорюваним в Києві проектом "Запитай у мами".

Проект Аліни Клейтман
Проект Аліни Клейтман

У журі увійшли арт-директор PinchukArtCentre Бйорн Гельдхоф, куратор і головний редактор видання "Художній журнал" Віктор Мізіано, художниця і володарка Премії PinchukArtCentre 2013 Жанна Кадирова, куратор Muzeum Sztuki в польському Лодзі Даніель Музичук та куратор паризького Центру Помпіду Алісія Нок.

Виставку можно подивитися в PinchukArtCentre до 13 травня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.