До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Осінь в місті: 6 головних виставок у Києві

Фотопроект, присвячений 5-річчю Vogue UA, виставка про театрального режисера Леся Курбаса та проект Лесі Хоменко Vogue.ua знає все про найцікавіші події київської осені.

"Україна в моді"

В галереї "Лавра" з 22 вересня до 22 жовтня

Реклама

П'ятиріччя український Vogue відзначає масштабно: слідом за виходом фотоальбому з найкращими зйомками команда відкриває велику мультимедійну виставку, яка об'єднає світ моди і технологій. Головна ідея виставки – показати життя Vogue: від редакторської планерки до бекстейджу модної зйомки і створення журналу. На виставці можна буде побачити кадри з найкращих зйомок журналу за 5 років, а також побувати в editor's room, кімнаті головного редактора, де гості зможуть побачити, як створюється журнал – за допомогою доповненої реальності, яку створює студія Sensorama.

Дизайн виставки розробила архітектурна студія YoDezeen, найвідоміші проекти якої: київський ресторан Catch, шоурум The Coat by Katya Silchenko і ​​приватні інтер'єри по всьому світу. Інсталяції підготували фахівці зі студії Front Pictures, які придумали відео для виступу Джамали на конкурсі "Євробачення". Куратор виставки – Юлія Поліщук, куратори від Vogue UA – Сергій Ковальов та Тетяна Соловей.

"Леся Хоменко та її школа"

В Voloshyn Gallery з 6 вересня до 7 жовтня

У Лесі Хоменко, однієї з найсильніших українських художниць, учасниці відомого арт-гурту Р.Е.П., зараз активний період. Влітку в PinchukArtCentre відкрилася її виставка "Перспективна", а у вересні галерея Юлі і Максима Волошинів, Voloshyn gallery, відкрила сезон новим проектом Хоменко – "Леся Хоменко та її школа". Це іронічний погляд на проблему сучасної української освіти: до проекту Леся привернула студентів свого курсу з сучасного мистецтва, який вона веде в Kyiv Academy of Media Arts. Студенти надіслали Лесі свої фотографії, з яких Хоменко написала серію портретів – не зовсім звичайних, а, радше, деконструйованих. Їх варто бачити.

"Свобода VS Імперія"

В Музеї Ханенків з 8 вересня до 4 листопада

Францію на рубежі XVIII-XIX століть і Французьку революцію досліджує у своїй новій виставці київський музей Ханенків. Основа проекту – сатирична графіка, яка дотепно показує надії і очікування французів в період революції, а також те, як була поділена народна підтримка і любов. Крім графіки і живопису на виставці можна побачити декоративно-прикладне мистецтво в стилі ампір.

"Курбас. Нові світи"

У Мистецькому Арсеналі з 15 жовтня до 2 грудня

"Курбас: нові світи" – так влучно називається новий проект Мистецького Арсеналу. Ця виставка – подорож в світ Леся Курбаса, режисера-новатора, авангардиста, який значно повернув вектор розвитку українського театру в 20-ті роки минулого століття. У фокусі виставки – шість вистав, які створив Курбас з театром "Березіль" в Києві та Харкові: "Газ", "Джіммі Гіґґінз", "Макбет", "Народний Малахій", "Алло на Хвилі 477", "Мина Мазайло". Ескізи, макети декорацій, костюми, афіші, музика і режисерські рукописи – повне занурення у фантастичний світ Курбаса.

"Авангард"

З 31 жовтня в ЦСМ "М17"

Авангардному мистецтву присвячена осіння виставка в галереї M17. Для неї галерея об'єднала сили з Національним художнім музеєм на Грушевського, який зараз у стані ремонту. Частину робіт з його колекції, які раніше не показували публіці, можна буде побачити в М17 – наприклад, художника Олександра Богомазова. Крім Богомазова, в центрі виставки – роботи Малевича, Івана Клюна та Іллі Чашніка, учня Малевича і представника супрематизму. Співкуратор проекту – Оксана Баршинова, яка в НХМУ відповідає за сучасне українське мистецтво.

"Явлення. Пам’ятки Братського монастиря"

У Національному художньому музеї з 23 листопада до 3 березня

Унікальні барокові ікони можна буде побачити в листопаді в НХМУ, який кілька місяців був закритий на ремонт. Вчені довгий час вважали, що всі пам'ятники Богоявленського собору на території Києво-Могилянської академії, яку знесли 1935 року, були втрачені. Тому атрибуція знайдених в монастирі ікон в 1999 – 2000-рр стала справжнім резонансом. Частину їх можна буде побачити на виставці – зокрема, п'ять унікальних барокових ікон, з якими пов'язано багато легенд.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.