До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Оголошена тема Met Gala 2020

Інститут костюма Метрополітен-музею оголосив тему виставки 2020 року. Майбутня експозиція називатиметься "Про час: мода і тривалість" (About Time: Fashion and Duration).

Surreal, Девід Бейлі, 1980

2020 рік є знаковим для Метрополітен-музею. Нью-йоркський заклад святкуватиме своє 150-річчя серією виставок, на багатьох з яких представлять шедеври колекцій Met, а також нові придбання, зроблені в межах ювілею. Відповідно до теми року, музей оголосив, що виставка Інституту костюма продемонструє півстолітню історію моди. "About Time: Fashion and Duration – це переосмислення історії моди, яка є фрагментованою, переривчастою і неоднорідною", – каже Ендрю Болтон, керівник Інституту костюма.

Реклама
The Clock, Сара Мун, 1999

Болтон знайшов натхнення для теми виставки в стрічці Саллі Поттер 1992 року "Орландо", основаній на однойменному романі Вірджинії Вульф. "У фільмі є чудова сцена, – каже він, – в якій Тільда Свінтон входить у лабіринт у жіночому халаті XVIII століття. Коли вона проходить через нього, її одяг перетворюється на сукню середини XIX століття, і вона з'являється в 1850-х роках в Англії. Ось як з'явилась ця ідея". У прес-релізі Макс Голлейн, директор Met, розвинув концепцію: "Ця виставка розгляне ефемерну природу моди, щоб показати, що вона може бути як лінійною, так і циклічною". Головне завдання Болтона – підкреслити різні "згини в часі".

Офіційне відкриття виставки Met Gala заплановане на 4 травня 2020 року. Співголовами цього разу будуть: креативний директор Louis Vuitton, Ніколя Жескьєр, посол бренду Емма Стоун, Меріл Стріп і Анна Вінтур.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.