До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Відома тема Met Gala 2019

"Кемп: записки про моду" – саме так називатиметься нова виставка Музею Метрополітен, яка відкриється в Нью-Йорку 6 травня 2019 року. Тему головної виставки року і балу Mat Gala оголосив куратор Ендрю Болтон. Назва виставки апелює до есе письменниці і філософа Сьюзан Зонтаг "Нотатки про кемп". У ньому Зонтаг міркує про любов до неприродного: театральності і штучності, манірності і подібності до жінки (в негативному сенсі). "Це так резонує з тим, що ми зараз переживаємо в культурних і політичних сферах, що я передчуваю великий резонанс", – розповідає Ендрю Болтон.

Gucci, осень-зима 2016/17

У моді, на думку кураторів, кемп виражений, перш за все, в колекціях Marc Jacobs і Yves Saint Laurent – умінні поєднувати поп-культуру і високе мистецтво. Сьюзан Зонтаг також вважала, що естетика кемпу близька тому, що робила в кіно актриса Мей Вест, режисер і хореограф Барбі Берсклі (фільми "Нехай гримить оркестр", "Вся банда в зборі"), відомий масштабними танцювальними номерами, а в класичному мистецтві Зонтаг бачила кемп в роботах Караваджо.

Реклама
Мей Вест

Виставка почне роботу 6 травня 2019 року за підтримки Gucci. На ній покажуть понад 175 об'єктів, найраніші датовані XVII століттям. Серед найцікавіших – костюми Оскара Вайльда, який, на думку кураторів, "жив з дотриманням естетики кемпу"; також роботи Енді Ворхола, Жана Поля Готьє, Джона Гальяно, Жана де Кастельбажака, Тома Брауна.

Marc Jacobs , весна-літо 2016

Уже відомо, що на церемонії Met Gala зустрічатимуть гостей Анна Вінтур, а також Леді Гага, Алессандро Мікеле, Серена Вільямс і Гаррі Стайлз.

Moschino, 1991

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.