До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Не забувай мене": виставка українських та французьких митців у Парижі

У паризькій галереї Perspective Galerie відкрилася групова виставка "Не забувай мене", яка об'єднує твори українських та французьких художників. "Не забувай мене" перша виставка під новою назвою відомої галереї в 6-ому окрузі Парижа, яка налічує 20 років з дня відкриття. Кураторка проєкту Ксенія Ульянова прагнула торкнутися питання значення пам'яті стосовно індивідуального та особистого досвіду, поєднавши скульптуру, фотографію та живопис.

Реклама

Учасниками проєкту стали українські митці APL315, Юлія Беляєва, Маша Сільченко, Тимур Постовий, а також Норман Бренедт та Саша Тебул. Виставка збудована по лінії дороги, починаючи з каменю біля вітрини, — це роботи французького художника Саші Тебула.

Від нього ведуть алюмінієві пластини, які утворюють стежку через весь простір галереї. Кожен митець працює з поняттям пам'яті як головною частиною дослідження. Історична пам'ять як база, яка нас сформувала; як ніжна взаємодія і спроби пропустити досвід через себе; пам'ять як ефемерність.

Закінчує шлях виставки робота Саші Тебула — темна зала, в якій представлено відеотвір з однойменною назвою. Робота Саші Тебула є пошуком візуального у смітнику пам'яті. Коли ми дивимося це відео, то залишаємося віч-на-віч у темряві з уривками спогадів власне, це те, з чим ми так часто стикаємося в реальному житті.

Виставка триватиме в галереї Perspective Galerie до 2 березня.

Текст і фото: Марія Павлюк

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.