До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Нашили: виставка Нікіти і Каміль Кравцових в Парижі

2 квітня в паризькій галереї Halle Saint Pierre відкривається виставка Каміль і Нікіти Кравцових Moving Embroideries.

Нікіта і Каміль Кравцові

Полікультурний дует українця Нікіти Кравцова і француженки Каміль Саньє-Кравцової "Зуб і Корінь" (The tooth and the Root) експериментує з технікою в жанрі, означеному ними, як "сучасний поп-арт соціальної спрямованості". Їх спільні проекти просяться в арт-галерею і концепт-стор вуличного одягу водночас: ідеї зчитуються легко, мають яскравий вигляд, а ще почуття гумору в посиланнях відмінне – хоч бери і став на футболку. З 2015 – року заснування дуету – вони створили серію мальованої анімації з музичним саундтреком Юри Хусточки (третій учасник The tooth and the Root), і провели офлайн виставки.

Реклама

На представленій 2017-го року в Нью-Йорку серії текстильних колажів Paradise в ідилічних пейзажах зі швейцарськими коровами і бюргерськими будинками, літали палаючі космічні тарілки. Всі деталі панно в техніці асамбляж складали з домашнього текстилю, купленого на блошиних ринках і продмагах. У квітні 2018-го, дует представляє проект Moving Embroideries, над яким працювати два, з перервами, роки.

Нікіта і Каміль Кравцові

Вибір галереї для виставки теж послідовний. Halle Saint Pierre – місце культове в місцевому арт-середовищі – представляє арт-брют, мистецтво аутсайдерів. Дует "Зуб і Корінь" вважає себе аутсайдерами арт-світу, оскільки працює з мовою примітивного мистецтва, використовуючи традиційні прикладні техніки на зразок вишивки. "Посадили зайця на черепаху" – резюмує технічну складову проекту Нікіта. Він робить швидкі малюнки на тему сучасного всесвітнього абсурду. Каміль, яка навчалася в профільному коледжі, їх вишиває – в проекті задіює 5 технік, що на перший погляд схожі на найпростіші вишивки гладдю і з накидною петлею. Завдання зобразити кутюрню вишивку не було – навпаки, максимально відійти від "прикрашання" і довести до абсурду вихідну ситуацію: малюнок роблять швидко, за натхнення, але вишивають приблизно тиждень.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.