До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Музей Оранжері показує "Водяні лілії" Моне онлайн

Музеї в усьому світі роблять все можливе, щоб люди не сумували на карантині. Зокрема, паризький музей Оранажері зробив розкішний подарунок усім поціновувачам імпресіонізму — онлайн тепер можна побачити знамениті "Водяні лілії" Клода Моне.

"Водяні лілії. Захід сонця", 1920—1926, музей Оранжері

Клод Моне почав малювати водяні лілії, розквітлі на ставку в його улюбленій садибі в Жіверні, у 1890 році — і малював аж до самої смерті в 1926 році, коли вже майже осліп. У серію входять 250 мальовничих робіт, розміщених у найкращих музеях світу: Орсе й Оранжері в Парижі, Метрополітен-музеї в Нью-Йорку, Чиказькому університеті мистецтв. У музеї Оранжері, до речі, ще за життя художника у 20-ті роки було збудовано спеціальну овальну залу для зберігання восьми фресок художника.

Реклама
Овальний зал у музеї Оранжері, фото © Musée de l’Orangerie, Dist. RMN-Grand Palais / Sophie Crépy Boegly

Фото: © Musée de l’Orangerie, Dist. RMN-Grand Palais / Sophie Crépy Boegly

Через карантин музей Оранжері зробив небачене. У співпраці з Google Art Project паризький музей відкриває двері двох овальних залів, де розміщуються "Водяні лілії". Ці роботи художник написав у період з 1915 по 1927 роки. Фрески оцифрували з високою точністю — навіть зблизька ми не могли б розглянути їх так уважно. "Не потрібно соромитися збільшувати кожну гігантську картину на своєму комп’ютері, щоб помилуватися дрібними деталями або найменшим пастельним відтінком", — зазначають у музеї. Побачити "Водяні лілії" можна за посиланням — і приємного перегляду!

© Musée de l’Orangerie, Dist. RMN-Grand Palais / Sophie Crépy Boegly

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.