До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Кольори спадщини — захід, присвячений культурним зв'язкам України та В'єтнаму

Національний музей жінки посідає особливе місце серед музеїв Ханоя. Він є знаком пошани до сильної позиції жінки у в'єтнамському суспільстві. Саме у цьому місці відбувся знаковий захід "Кольори спадщини", організований спільно Посольством України у В'єтнамі та В'єтнамським музеєм жінки.

Реклама

Головною ідеєю було показати спільність багатовікових культур України та В'єтнаму в сучасному вбранні обох народів. Дизайнерки, культурні амбасадорки своїх країн Оксана Полонець та Ле Тхі Лан Хионг, у фантастичний спосіб втілили задум в реальність. На подіумі зустрілися витончені в'єтнамські аузаї (традиційний одяг В'єтнаму) з вишитими картинами з історії та повсякденного життя та неймовірні українські сукні й сорочки, які грають розмаїттям кольорів та квіткових і геометричних орнаментів.

Емоційною кульмінацією вечора став показ особливого аузаю. На ньому — картина Ольги Гайдамаки "Будь!". Вишита рукою в'єтнамської майстрині Україна, огорнута крилами янгола, повстала на сукні провідної дизайнерки В'єтнаму Лан Хионг.

Фото: Julia Radetska

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.