До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Релігійний підтекст: якою буде нова виставка в Інституті костюма

10 травня в нью-йоркському Метрополітен-музеї відкривається одна з ключових модних виставок року – Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination ("Небесні тіла: мода та католицька уява"), яку готує Інститут костюма. Перші подробиці представив її куратор Ендрю Болтон.​

Папські шати, 50 перснів, тіар та інших католицьких аксесуарів поряд з предметами з тематичних колекцій Крістобаля Баленсіаги, Ельзи Скіапареллі, Коко Шанель, Жан-Поля Готьє, Крістофера Кейна, Доменіко Дольче та Стефано Габбана, сценічними костюмами Мадонни та Леді Гаги покажуть цієї весни в Метрополітен-музеї. Виставка присвячена взаєминам моди та релігії.

Реклама

Експозицію офіційно підтримав Ватикан: щоб отримати рідкісні експонати з його колекції, куратор Ендрю Болтон відвідав резиденцію Римсько-католицької церкви вісім разів. Так, наприклад, на виставці покажуть мантію Бенедикта XIV і червоні мокасини Іоанна Павла II. За словами куратора, деякі з експонатів ніколи не покидали межі Ватикану. "Священні" предмети покажуть окремо від основних модних експонатів, а сама виставка працюватиме в декількох залах – галереї імені Анни Вінтур, залах музею Метрополітен на 5-й авеню і в музеї Клойстерс на Манхеттені.

<b>Метрополитен выставка</b>

Усього на виставці покажуть близько 150 експонатів, що відображають вплив церковного вбрання та іконографії на творчості fashion-дизайнерів. "На перший погляд може здатися, що мода, яку ми покажемо, далека від недоторканності католицької церкви, – каже Ендрю Болтон. – Але до неї не можна ставитися легковажно: вона точно відображає традицію тлумачення католицизму в сучасному світі".

Спонсори Heavenly Bodies – бренд Versace, видавничий дім Condé Nast та бізнесмен Стівен Шварцман.

За матеріалами Vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.