До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Душа Народу" – спільний проєкт ONUKA та митців Чернігівщини до роковин Голодомору

У межах нового проєкту обʼєданалися ONUKA та митці Чернігівщини. "Душа Народу" проводить паралелі між двома найбільшими злочинами росії проти українського народу: Голодомором 1932-1933 років та найкривавішим актом восьмирічної незаконної російської агресії – лютневим вторгненням 2022 року.

Реклама

Під час війни серця, які палають, об’єднуються у єдиний енергетичний потік та рухаються в такт. Цей потік, у якому зосереджені мільйони українських сердець, і є душею нашого народу. Саме цю душу, таємничу та щиру, прагнуть віднайти та віддзеркалити у творчості в проєкті, що реалізований у межках Єдиного мистецького простору – ініціативи, заснованої начальником Чернігівської військової адміністрації В’ячеславом Чаусом.

"Культура – це один з найпотужніших інструментів впливу на суспільство. Саме тому після того, як наші воїни звільнили Чернігівщину від російських окупантів, ми відкрили культурний фронт боротьби за Україну. Дуже вдячний ONUKA та митцям Єдиного мистецького простору Чернігівщини за цю неймовірну роботу, адже голос творчості під час війни має звучати гучно та привертати увагу до війни не тільки українського суспільства, але й наших закордонних друзів та партнерів. Ми будемо робити все можливе для підтримки мистецтва Чернігівщини та з нетерпінням очікуємо втілення наших нових задумів", – прокоментував В’ячеслав Чаус.

"Ми знімали це відео у селі Лукашівка, на Чернігівщині, у напівзруйнованій старовинній церкві. Села окупованої Чернігівщини, Буча, Маріуполь, Ізюм – це провісники нового геноциду. І тільки мужність українських воїнів та сміливість простих людей рятує нас від темряви. Цією роботою ми хочемо вселити віру, що попри весь морок, який принесло на нашу землю зі сходу, ми, український народ, сяємо і ніколи не погаснемо!", – зазначила ONUKA.

Над утіленням "Душі Народу" працювала команда з більш ніж 60 професіоналів. Керівниця проєкту та авторка ідеї – Оксана Тунік-Фриз, а виконавчим продюсером та режисером став Віталій Молчанов, брат якого загинув під час оборони Чернігова.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.