До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Девід Гокні – найдорожчий художник з нині живих

90, 3 мільйони доларів – саме стільки невідомий колекціонер заплатив за роботу "Портрет художника (Басейн з двома фігурами)" Девіда Гокні на аукціоні Christie's у Нью-Йорку, тим самим, побив рекорд. 81-річний Девід Гокні став найдорожчим художником з нині живих. Стартова ціна картини була 80 мільйонів, і протягом 10 хвилин за неї боролися по телефоному два анонімних учасника аукціону.

"Портрет художника (Басейн з двома фігурами)

Девід Гокні – один з найяскравіших представників поп-арту, національне надбання Великобританії і один з найвпливовіших митців ХХ століття. Його роботи наявні у колекціях Tate Modern, Метрополітен Музею, Центру Помпіду та MoMa. Гокні прославився у 1970-х роботами, присвяченими каліфорнійським басейнам – символам гламуру, успіху і лиску. "Портрет художника (Басейн з двома фігурами)" написаний 1972 року, коли Гокні жив у Каліфорнії, і присвячений відносинам Гокні з художником Пітером Шлезінгером.

Реклама
Девід Гокні

Раніше статус найдорожчого художника належав 63-річному Джеффу Кунсу, чий "Повітряний надувний (помаранчевий) пес" продали на аукціоні Christie's за $ 58 млн.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.