До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

На ярмарку Frieze покажуть роботи Девіда Хокні, зроблені на iPad

4 травня у Нью-Йорку, в парку Randall's Island, стартує арт-ярмарок Frieze. 200 галерей, кілька сотень художників і 80 тисяч квадратних метрів – такий вигляд має один з найважливіших ярмарків сучасного мистецтва в цифрах. Одна з найбільш обговорюваних подій Frieze – те, що на ярмарку покажуть нові "цифрові" роботи Девіда Хокні, культового британського художника. Новий проект Хокні можна буде побачити на стенді нью-йоркської галереї Pace.

"Портрет художника"

Девіду Хокні 80 років: він один з найяскравіших представників поп-арту, національна гордість і найвпливовіший сучасний художник Британії. Його роботи присутні в колекціях Tate Modern, Метрополітен-музею, Центру Помпіду та MoMa.

Реклама
"Дім на голлівудських холмах", 1980

Хокні прославився в 1970-х роботами, присвяченими каліфорнійським басейнам – символам гламуру, успіху і лиску. Зараз Хокні активно працює з цифровими технологіями. 2008 року художник почав експериментувати з цифровим живописом на власному iPhone, потім перейшов на iPad, за ці роки у нього було кілька виставок, експонати яких були зроблені за допомогою смартфона. Вперше малювати на iPhone Хокні почав, після повернення з поїздки в Африку. На ярмарку Frieze можна буде побачити роботи, зроблені на iPhone з 2009 по 2012 роки: всі картини зроблені за допомогою додатка Brushes, і надруковані тиражем по 25 штук кожна. Вартість кожної з робіт – 25 тисяч доларів. В основному це "побутові" замальовки – блюдо з апельсинами на кухонному столі, або наполовину заповнена попільничка.

<b>Хокни айпад</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.