До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У М17 відкривається виставка "Відкрита можливість"

21 травня в центрі сучасного мистецтва М17 відкривається виставка українського мистецтва "Відкрита можливість". Вона репрезентує роботи з приватних зібрань українських колекціонерів. Виставка охоплює часовий діапазон з кінця 50-х років XX століття до початку 10-х років XXI й дуже різні стилістичні періоди — від одеського концептуалізму й харківської школи фотографії до київського нонконформізму й української "нової хвилі", а також художників "поза системою".

У М17 розповідають, що ідея виставки натхнена успішним завершенням переговорів між українським Клубом колекціонерів і французьким Центром Помпіду про дарування Центру творів сучасного українського мистецтва. Нині 164 роботи українських художників уже в Парижі, у постійній колекції музею. Український Клуб колекціонерів сучасного мистецтва — це семеро колекціонерів, яких об’єднує інтерес до українського мистецтва, а саме: Зенко Афтаназів, Юрій Когутяк, Михайло Царьов, Андрій Адамовський, Володимир Шпільфогель, Борис Гриньов та Вадим Мороховський.

Реклама

У межах виставки відбудуться кураторські екскурсії, лекції, дискусії, присвячені темі колекціонування та музеєфікації. Куратори виставки — Олександр Соловйов і Вікторія Бавикіна.

Виставка "Відкрита можливість" працюватиме з 21 травня по 25 липня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.