До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

До всього зугарні: актори з хистом до інших різновидів мистецтва

Авторитетне видання про мистецтво Artnet присвятило статтю Шерон Стоун, яка під час карантину навчається живопису. Vogue.ua розповідає, хто з голлівудських акторів експериментує в інших різновидах мистецтва — і в кого це справді виходить.

Шерон Стоун

"Це мій маленький крок у вивченні чогось нового. Це має досить дивний вигляд, але начебто не так вже й погано", — ніяковіє й сміється на камеру Шерон Стоун. 62-річна зірка фільму "Основний інстинкт", володарка "Золотого глобуса", "Еммі" й номінантка на "Оскар" навряд чи ставиться до свого нового хобі серйозно, але впевнена, що карантин — слушний час спробувати щось божевільного, чого ви ніколи не робили раніше. До речі, для свого дебюту в живописі Шерон Стоун вибрала простий прийом, який люблять діти: вона купила набір з розфарбовуванням за номерами. Вийшло мило: імпресіоністична квітка в дусі Клода Моне.

Реклама
Бред Пітт

Скульптура й кераміка — новий тренд серед голлівудських селебріті: ліплять Дженніфер Еністон, Ченнінг Татум. Найвідоміший "скульптор" у Голлівуді — без сумнівів, Бред Пітт. До речі, як і його друг Леонардо Ді Капріо, Пітт — запеклий колекціонер: у його колекції роботи найдорожчих сучасних художників, як-от Бенксі, Ед Руша, Річард Серра, а, за інформацією видання Artnet, вартість спільної з Анджеліною Джолі колекції на момент розлучення становила близько 25 мільйонів доларів. До речі, торік Пітта бачили папараці на Венеціанському бієнале в перші дні прев’ю, коли в місто зі всього світу з’їжджаються куратори, галеристи, преса й колекціонери.

Бред Пітт на бієнале у Венеції

Що ж до скульптури, то після розлучення з Анджеліною Джолі у 2017 році актор захопився цим серйозно: відкрив скульптурну майстерню у своєму будинку й брав уроки в художника Томаса Хаусіго, який навчив його працювати з глиною й тиньком. В інтерв’ю виданню GQ Style Пітт розповів: "Я думаю, це був Пікассо, який перший заговорив про момент, де народжується мистецтво, — коли перші краплі фарби падають на полотно. Мені важливо відчути емоції на кінчиках моїх пальців. Але передати цю емоцію глині ​​не дуже просто. Та прямо зараз я знаю, що ручна праця корисна для мене, вона знайомить мене з просторістю й обмеженістю матеріалів водночас. Я маю починати з найнижчого, маю підмітати свою підлогу й прибирати бруд, розумієте?". Пітт розповідає, що в його майстерні часто буває Леонардо Ді Капріо, але в мережі ви не знайдете жодної світлини скульптур Бреда Пітта — судячи з усього, для актора це по-справжньому і він всіляко дотримує приватності.

Робота Бенксі, тепер у колекції Бреда Пітта
Люсі Лью
Люсі Лью у своїй студії (фото lucyliu.net)

А ось хто цілком успішно перетворив свою пристрасть до мистецтва на другу професію, так це Люсі Лью — зірка фільму "Ангели Чарлі", а також амбасадорка Unicef. Ще підлітком дівчина опанувала фотографію — один з перших її проєктів був присвячений маршу за вибори у Вашингтоні наприкінці 80-х. Актриса вивчала мистецтво в New York Studio School, а останні вісім років професійно працює з графікою, скульптурою, колажами, шовкографією й текстилем і постійно публікує свої твори у твіттері. Придбати вподобану роботу можна на сайті актриси.

Робота із серії My first one, автор Люсі Лью

Її виставки проходили в галереї LA Purple в Лос-Анджелесі, Національному музеї Сінгапуру; Люсі Лью брала участь у колективному проєкті в музеї Гугенхайма в Нью-Йорку. Не байдужа вона й до актуального сьогодні редімейду — її перша музейна виставка в Національному музеї Сінгапуру була присвячена книгам, зробленим зі старих речей і книг, знайдених на вулицях, занедбаних будівництвах, або тих, що принесли її шанувальники на знімання. Велика частина робіт Лью пов’язана з її дитинством. "Оскільки ми були сім’єю іммігрантів, а я — перше покоління, народжене в Штатах, у мене завжди був величезний дисбаланс належності. Я соромилася через мову, колір шкіри й зовнішність, і мистецтво стало для мене можливістю розібратися в собі".

Ентоні Гопкінс

Як видно з усього, карантин одного з найвидатніших акторів нашого часу, 82-річного Ентоні Гопкінса, проходить чудово. Подробицями актор щедро ділиться у твіттері, викладаючи відео: ось він грає на фортепіано, ось малює у своїй студії, а поруч незмінно його кіт. Ентоні Гопкінс працює з живописом майже 20 років, його роботи успішно продаються — подивитися й вибрати можна тут. Малювати почав завдяки дружині. "У 2003 році моя дружина Стелла знайшла кілька моїх малюнків і спитала: „Ти зробив це? Чому ти не малюєш?". Я сказав: „Я не вмію малювати". А вона: „Просто роби це". Я так і зробив, і вони так добре спрацювали, що я й досі малюю. Згодом вона вирішила, що хоче показувати мої картини, а я подумав: „Ну ні, я насправді не художник". Вона відповіла: „Ні, ти художник"".

Робота із серії Ballet On The Moon, автор Ентоні Гопкінс

Своїми улюбленими художниками Гопкінс називає Ван Гога й Пікассо (до речі, він грав останнього у фільмі 1996 року), а себе називає „примітивним художником". Живопис актора й справді дуже гарний — і, дійсно, як точно спостеріг сам Гопкінс, виконаний у примітивістській, наївній манері. "Я не думаю, що в цьому є якийсь сенс. Я просто малюю. Давно виявив, що мені це подобається, і просто йду на це. Все це повне безумство. Це відбиття того, що в мене на думці". Студія художника розміщується в його садовому будинку в Малібу й актор проводить там щонайменше чотири дні на тиждень.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.