До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 причин сходити на виставку "Україна в моді"

У галереї "Лавра" триває виставка "Україна в моді", присвячена п'ятиріччю журналу Vogue.ua. Є, як мінімум, 5 причин встигнути на неї до 21 жовтня.

Віртуальна екскурсія по редакції

Особливою популярністю у гостей виставки користується віртуальна екскурсія по офісу Vogue за допомогою VR-окулярів Samsung. Одягнувши окуляри, можна опинитися в редакції журналу на вулиці Володимирській – і побачити, як співкуратор виставки і оглядач відділу моди, Тетяна Соловей, веде екскурсію по найцікавіших куточках, знайомить з колегами і показує найкрасивіше місце в редакції – знамениту терасу українського Vogue. Технічним партнером цього проекту стала студія Sensorama.

Реклама
Інсталяції

"Україна в моді" має мало стосунку до класичної виставки – це мультимедійний проект, побудований на візуальних ефектах і діджитал-технологіях. Так, в одному з перших залів можна побачити "цифровий ліс" або "ліс обкладинок". На восьми плазмових екранах по черзі змінюють одна одну 32 найкращі обкладинки журналу за його п'ятирічну історію. Дуже ефектно. Цю інсталяцію підготували фахівці зі студії Front Pictures, які придумали відео для виступу Джамали на конкурсі "Євробачення".

Ще одна інсталяція студії Front Pictures – кімната бекстейдж. У ній, здається, що перебуваєш на цій fashion-зйомці: з усіх боків на екранах транслюється бекстейдж з найкращих зйомок редакції. Повне занурення в атмосферу.

Нова галерея "Лавра"

Спеціально для виставки студія дизайну Yodeezen, найвідоміші проекти якої – київський ресторан Catch, шоурум The Coat by Katya Silchenko і приватні інтер'єри по всьому світу, провела повну реконструкцію муніципіальної галереї "Лавра". Всі, хто знав галерею до цієї виставки, погоджуються, що простір перетворився. "Ми отримали дуже лаконічну, стильну галерею американського зразка", – розповідає її куратор Тетяна Миронова.

Кураторська екскурсія

Відмінні інсайдерські екскурсії виставкою проводить її співкуратор Тетяна Соловей. Остання відбудеться в цю суботу, 13 жовтня, о 13:00. Вхід за квитками виставки. Також на виставці можна побачити фільм, який Тетяна створила разом зі студією Buro: це відео присвячене тому, чим є сьогодні український Vogue.

Фотоальбом Ukraine in Vogue

Навесні український Vogue випустив фотоальбом Ukraine in Vogue – це історія журналу в найкращих кадрах. Але не тільки – це і чесний щоденник про життя українського Vogue, де самі редактори згадують успішні і складні переговори, цікаві планерки, зйомки на іншому кінці світу, важкі інтерв'ю – і діляться радістю, яку вони відчувають під час виходу нового номера. Купити останні екземпляри книги можна на виставці, в ticket office. Серед них є і лімітована серія – з автографом головного редактора Ольги Сушко.

Фото: Олена Балацька
Сайт виставки "Україна в моді" UKRAINE IN VOGUE

Купити квитки на виставку "Україна в моді" UKRAINE IN VOGUE

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.