До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 шедеврів Фріди Кало

Вважають, що я сюрреаліст. Але я ніколи не малювала сни. Я малювала мою реальність.

Фріда Кало

6 липня 1907 року в передмісті Мехіко народилася Фріда Кало, якій, усупереч багатьом трагічним подіям у її житті, судилося стати великою художницею XX століття. Фріда виросла в Мехіко, на вулиці Лондрес, у гарному будинку, який пофарбував у блакитний колір її батько, фотограф Гільєрмо Кало.

Фріда Кало у власному саду

Оселя була з розкішним садом з рідкісними тропічними рослинами, у домі любили й завжди тримали багато тварин, Фріда росла життєрадісною й щасливою. У шість років дівчинка перехворіла на поліомієліт, після чого назавжди залишилася кульгавою. У вісімнадцять років життя підкинуло ще одне випробування — у трамвай, у якому їхала Фріда, врізався автобус, і металевий поручень пронизав дівчину наскрізь. Після цієї аварії Фріда тривалий час була прикута до ліжка, але саме ця подія визначила її життя — Фріда стала художницею, намалювавши свої найзнаменитіші роботи або лежачи в ліжку, або сидячи в інвалідному кріслі.

Реклама
Фріда Кало у 1926 році

Найуспішніший період у творчості художниці — 1940-ві роки. У 1939 році одну з її робіт купив Лувр; у 1940-х вона брала участь у декількох великих міжнародних виставках. Водночас Фріда створила серію своїх знаменитих автопортретів, з якими увійшла в історію. "Я пишу себе, бо багато часу проводжу на самоті, а тому саме я та тема, яку знаю найкраще", — говорила художниця. Фріда Кало дуже любила мексиканську культуру, колекціонувала національні костюми, а найцікавіші предмети її колекції, зокрема й художні фарби, книги й косметику, можна побачити в будинку-музеї художниці. Поки ж поїхати в Мехіко через карантин не так просто, пропонуємо хоча б віртуально розглянути 10 шедеврів, які створила велика художниця.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.