До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 шедеврів Френсіса Бекона

Художник ірландського походження Френсіс Бекон був одним з найвпливовіших діячів мистецтва XX століття. Він уславився гротескністю своїх картин, які завжди зображують вічну агонію людського буття: неминучу смерть і потрібну любов.

Френсіс Бекон позує перед своїми картинами в паризькій галереї 29 вересня 1987 року

Бекон часто створював картини у формі диптихів і триптихів. Це уособлювало переконання художника в тому, що зображення варто розглядати "послідовно", а не одиноко. Багато хто вважає, що на мистецтво Бекона багато в чому вплинуло його особисте життя. На початку 1960-х Бекон познайомився з Джорджем Даєром, у якого закохався. Схвильований, Бекон вибрав Даєра як натурника для своїх робіт у 1960-х, і деякі з них стали найвідомішими у творчості художника.

Реклама

12 листопада 2013 року одна з картин Френсіса Бекона встановила світовий рекорд. На аукціоні в Нью-Йорку її продали як найдорожчий витвір мистецтва, що допомогло експресіоністові потрапити до списку найпопулярніших і найвпливовіших художників сучасності.

<b>Francis Bacon Artworks</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.