5 цікавих фактів про Джессіку Честейн

Рудоволосій красуні Джессіці Честейн виповнюється 44 роки, і вона — одна з найяскравіших акторок сучасного інтелектуального кіно, фаворитка Аль Пачино і часта модель легендарної Енні Лейбовіц. У нашому огляді — п’ять цікавих фактів з кар’єри і біографії акторки.
image
Дебют

У повнометражному кіно Честейн, випускниця престижної нью-йоркської драматичної школи Джульярд, дебютувала досить пізно — у 27 років. До цього акторка була зайнята важливою справою — грала в театрі, де її і помітив Аль Пачино. Він саме шукав дівчину на роль у спектаклі "Саломея" за Оскаром Вайльдом, а в підсумку Честейн так зачарувала метра, що він зняв фільм з нею в головній ролі. Аль Пачино сьогодні вважають хрещеним батьком акторки — саме він порадив Терренсу Маліку звернути на неї увагу, і в підсумку Честейн зіграла разом з Бредом Піттом у картині Маліка "Древо життя", за що здобула "Золоту пальмову гілку" на Каннському фестивалі 2011 року.
Джессіка Честейн і Аль Пачино
Персонажі

Акторка активно знімалася в період з 2006 до 2011 року, але всі картини того часу лежали на полицях і вистрілили лише 2011—2012 років: за цей час із Честейн зняли 12 стрічок. Найгучніші з них: "Прислуга", "Розплата", "Древо життя", "Укриття". У них Честейн зіграла найрізноманітніших персонажів: від матері сім’ї з Техасу до агента МОССАДу, чим продемонструвала нетипову для Голлівуду різнобічність. В останні роки Честейн запам’яталася ролями у фільмах про космос — "Інтерстеллар" і "Марсіанин", а також про сильних і незалежних жінок — "Міс Слоун" і "Велика гра".

Фотографія

Елегантна, витончена, ніжна й зеленоока Честейн — улюблениця легендарної фотографки Енні Лейбовіц. 2013 року вона представила проєкт, де голлівудські зірки за її задумом перевтілилися на діснеївських персонажів, — однією з героїнь знімання стала Джессіка Честейн. Джессіка постала в образі ніжної Меріди з "Відважної". Цього ж року фотографка зняла Честейн для американського Vogue — у зніманні, яке стилізувала Грейс Коддінгтон, акторка з’явилася в образі дівчини вікторіанської епохи. У грудні 2016 року Джессіка Честейн прикрасила обкладинку українського Vogue — в образі казкової королеви (авторська стилізація Рушки Бергман) її закарбував фотограф Душан Релжин.

Джессіка Честейн, Vogue UA, грудень 2016
Правила життя

Те, що Джессіка Честейн вирізняється серед інших голлівудських героїнь зовнішністю, поведінкою, підходом до ролей — незаперечний факт. Також вона — дивовижний для Голлівуду приклад самоконтролю та стриманості. Ще кілька років тому Честейн жила на знімній квартирі в Санта-Моніці й, за прикладом Барбари Стрейзанд, розкладала гроші по конвертах: "500 доларів за квартиру, 100 доларів на їжу, 25 доларів на розваги", — згадує вона в інтерв’ю Vogue. Сьогодні ж одна з найперспективніших акторок Голлівуду, про яку ще зовсім недавно мало хто чув, — частий гість модних показів і червоних доріжок.

Стиль

Джессіка Честейн — утілення голлівудського шику. На червоних доріжках акторка, безумовно, один з найяскравіших персонажів. Сукня-бюстьє з пишними спідницями, оригінальні коктейльні вбрання з декольте й асиметричними спідницями, приталені сукні до підлоги переважно французьких (Givenchy, Lanvin, Nina Ricci) або італійських (Dolce & Gabbana) брендів — Джессіка любить ефектно вбиратися. Про її пристрасть дивувати свідчать і кольори, які вибирає акторка: її майже не побачиш у темному, улюблені відтінки рудоволосої Честейн — жовтий, зелений, рожевий, червоний і синій, які дуже личать до її рудих кучерів і порцелянової шкіри.

Б’юті-образ Джессіки — логічне продовження її стилю, адже здебільшого актриса віддає перевагу ретро-шику: стрілки, червона або винних відтінків помада, великі блискучі кучері. Її улюблений аксесуар на червоних доріжках — коштовності: великі сережки, кольє і масивні браслети. Як обличчя ювелірного Дому Piaget на червоних доріжках і в реальному житті вона вибирає найчастіше саме прикраси цього бренду.


Популярне на VOGUE