Чим особливий новий образ Анджеліни Джолі на Нью-йоркському кінофестивалі

Минулого вечора актриса Анджеліна Джолі з'явилася на червоній доріжці 62-го Нью-Йоркського кінофестивалю в особливому образі. Голівудська зірка продемонструвала, що такий справжній вінтаж, обравши сукню французького модного Дому Madame Gres, золоті роки якого припали на 1930-40-ті, а рідкісні сукні авторства Мадам Гре сьогодні є перлинами музейних колекцій.

Джолі вибрала канонічну сукню Madame Gres — бюстьє, з відкритими плечима та складним драпіруванням, які були візитівкою бренду. Революційність вбрань Мадам Гре полягала у тому, що саме вона була однією з тих дизайнерів, які закликали жінок відмовитися від тугих корсетів. При цьому створення її нарядів було досить трудомістким — кожна сукня створювалася понад триста годин, а серед її шанувальниць були Марлен Дітріх та Жаклін Кеннеді. "Не тіло повинно підлаштовуватися під модний силует, а сукня має слідувати природним обрисам фігури, підкреслюючи природну красу", — була впевнена Гре, а для досягнення бажаного ефекту їй були потрібні відповідні тканини, що тягнуться, наприклад, шовкове джерсі. Створення цієї тканини, яка при правильній роботі допомагає тримати форму і не обмежує рухів, приписується саме цій дизайнерці.

Сукня Madame Gres (Vogue, 1952)

Сьогодні одна з найповніших колекцій її нарядів зберігається в музеї Марселя, а збирати цю експозицію допомагав Аззедін Алайя — ще одна легенда світу моди та дизайнер, який любив працювати з формою.

Популярне на VOGUE