Чому тофу — мастхев вашого сніданку

Тофу є традиційним продуктом азійської кухні і особливо популярний в Японії. Він належить до основних інгредієнтів у щоденному раціоні японців: без тофу не обходиться жодне приймання їжі, в особливості сніданок. Завдяки поживним речовинам, як-от білок, незамінні амінокислоти, Омега-3 жирні кислоти та залізо, цей продукт сприяє довголіттю. Чим тофу такий особливий і скільки потрібно його з'їдати, щоб отримати максимальну користь?

Photo: NatashaBreen

Що таке тофу?

Тофу — це продукт на основі сої, який отримується в процесі коагуляції білків соєвого молока, подібно до виробництва сира тваринного походження. Багатий високоякісними білками, він є одним із основних джерел рослинного білка для тих, хто дотримується вегетаріанства або веганства. Тофу навіть називають "веганським м'ясом".

Корисні властивості тофу

Photo: GMVozd

Додайте тофу до ваших сніданків

Японія відома одним із найвищих показників тривалості життя у світі. Серед факторів, що цьому сприяють, є харчування, а саме наявність багатих поживними речовинами продуктів, як-от тофу, рекомендованого дієтологами. У японській кухні тофу вживають щодня у багатьох варіаціях: від пікантних страв на кшталт місо-супу та юдофу (тофу в бульйоні), до десертів, як тофу кінако (тофу з підсмаженим соєвим борошном та цукром). А ще тофу завжди задосить у традиційних японських сніданках.

Японська дієта відома збалансованістю: у ній гармонійно сусідять фрукти, овочі, риба та цілозернові продукти. Завдяки вмісту рослинних білків тофу є чудовою альтернативою м'ясу й сприяє зменшенню споживання насичених жирів і більш здоровому та легкому харчуванню. До того ж фітоестрогени, які містяться в сої, мають захисний вплив на здоров'я — зокрема сприяють покращенню серцево-судинної функції.

За матеріалами vogue.es

Популярне на VOGUE