4 головні health-тренди 2024 року

У що більш нестабільний час ми живемо, то чіткіше розуміємо, наскільки важливу роль у нашому благополуччі відіграє здоров'я — тільки коли ми почуваємося добре, сповнені сил та енергії, ми можемо віддавати її іншим. Фокус на власному здоров'ї та самопочутті фіксують фахівці різних сфер, з якими поспілкувалося видання New York Times, виділивши головні health-тренди 2024 року.

Вода всьому голова

Про користь і важливість регулярно пити воду не говорив тільки лінивий, проте світ досі сперечається — скільки води випивати щодня, коли пити і яку вибрати. Актуальність теми легко перевірити, якщо переглянути статистику гештегу #Watertok у тіктоку. Більше про те, як побудувати свої стосунки з водою, ми писали тут.

Кишківник як основа

Проблеми з кишківником вже давно стали основою побудови всієї культури здоров'я. Багато спеціалістів саме з налагодження його роботи починають лікування інших проблем у організмі. Не відстає і ринок, де сьогодні можна знайти і спеціальну воду з пребіотиками, і яблучний оцет, і продукти для покращення "мікробіому". Гастроентерологи, зі свого боку, дають "вічні" поради: більше клітковини, менше оброблених продуктів і стресу.

Hurkle-durkle

Hurkle-durkle — новий термін з просторів тіктоку. Він означає час, який ви проводите у ліжку вже після того, як повинні були встати і почати активний день. Хтось скаже, що це звичайні лінощі, але психологи наголошують, що ці додаткові хвилини відпочинку можуть навчити правильно розставляти пріоритети, більше піклуватися про себе і слухати власний організм, а у підсумку знизити рівень стресу завдяки цьому буферу між сном і ще одним забігом. Тому якщо хочеться полежати — треба це робити.

Гонитва за ідеальним тілом

Тренд на відкритий одяг і прозорі фактури змушує нас більш прискіпливо ставитися до власного тіла, особливо коли світ навколо худне ще й за допомогою препаратів для діабетиків. Це все виводить фітнес-індустрію на новий рівень розвитку — програми від спортивних клубів стають все більш різноманітними та цікавими, а люди із задоволенням тестують їх, витрачаючи все більше коштів. Деякі клуби навіть розробляють спеціалізовані програми для тих, хто худне з тим самим "Оземпіком", щоб не дати клієнтам втратити надто багато м'язової маси.

Популярне на VOGUE