Жнива: нова колекція LITKOVSKA сезону весна-літо 2025

Цього сезону український бренд LITKOVSKA представляє колекцію ZHNYVA, яка символізує здобутки марки за 15 років. Колекція відображає ідею пожинання плодів від посіяного: цикл творення, роздумів і оновлення, вшанування історії бренду та його постійної еволюції.

Основою концепції є діалог як найвища форма обміну ідеями та сенсами. Ця метафора почала свій шлях у березні цього року в Парижі, де гості бренду писали на білих стрічках побажання миру та перемоги Україні. Згодом ці зібрані послання були доставлені до Києва, де українці відповіли листами вдячності. Епістолярний врожай згодом повернувся до Парижа, завершивши коло та підкресливши голоси, що звучать в унісон.

Майстерність дизайнерки Лілії Літковської проявляється в колекції сезону весна-літо 2025 через деконструйовані елементи чоловічого гардероба, адаптовані для жіночого одягу, а також складну роботу з текстурами, багатошаровістю та символічними прикрасами. Натхнені головною темою сезону — впливом традицій збору врожаю на українську культуру — усі вироби розповідають глибоку історію про цикл відтворення речей у світі. У новій колекції представлені сітчасті топи та блузи з нашивками, що нагадують кукурудзяні китиці, асиметричні сукні, а також total-black-образи зі штучної глянцевої шкіри. Особливе місце у лінійці посідає універсальна сумка Zip Bag — представлена у всьому світі, від Нью-Йорка до Токіо, вона пропонує функціональні рішення для будь-яких потреб та експериментів зі стилем.

Ключовою складовою колекції є благодійна колаборація з відомим британським митцем і засновником SHOWstudio Ніком Найтом. Капсула з назви Flowers know better досліджує силу й мудрість природи, де квіти уособлюють межі між витривалістю та крихкістю. Ексклюзивно для цієї співпраці Нік Найт розробив зображення квітів, що були деконструйовані, вишиті та нанесені на різні тканини, створюючи оптичні ілюзії.

Увесь прибуток від капсули LITKOVSKA x Nick Knight буде спрямовано на підтримку українських дітей, які постраждали від війни. Через цей проєкт LITKOVSKA продовжують збирати не лише здобутки бренду, але й спільні побажання та надії світової спільноти, перетворюючи їх на фізичну допомогу світові.

Популярне на VOGUE