Вірджил Абло створив капсульну колекцію для Лувру

Вірджил Абло поділився спогадами про те, як вперше відвідав Лувр. Відразу після закінчення коледжу він сам подався до Парижа, залишився в гуртожитку і, за його словами, "вештався по місту цілими днями". "Я вперше побачив речі, які бачив лише в книжках з історії мистецтва. Це було і залишається сюрреалістичним досвідом, знати, що саме в цих стінах перебувають цивілізації мистецтва та ідей", – каже дизайнер про знаменитий музей. Можливо, саме ці спогади стали основою співпраці лейблу Абло Off-White і Лувру, для якого Вірджил створив колекцію толстовок і футболок на честь музейної виставки, присвяченої Леонардо да Вінчі.

image

У французькому музеї зараз триває велика виставка, присвячена 500-річчю від дня смерті легендарного художника. З вшануванням епохи Ренесансу, Абло інтерпретував полотна да Вінчі в фірмових логотипах і підписах бренду. Серед використаних картин – "Мадонна в скелях" і "Свята Анна з Мадонною і немовлям Христом". Нова колекція буде доступною в сувенірному магазині Лувру і на сайті музеї, а також в Off-White і онлайн-магазині Farfetch. Лукбук для капсули символічно зняли в музеї.

Ідея Абло полягає в тому, щоб "працювати з творами, які, можливо, не були представлені широкій аудиторії". Це був стратегічний вибір. "Цією роботою я сподіваюся надихнути людей сісти за свої ноутбуки і провести деяке дослідження, щоб дізнатися більше про те, що вони бачать і носять. Щоб спонукати людей більше дізнатися про те, що вони бачать у музеї, відкрити їм цей світ", – каже дизайнер.

Абло вже давно виступає за демократизацію мистецтва і моди, і цей проєкт підкреслює його пристрасть. Були в нього і особисті причини займатися створенням цієї колекції: Абло відчуває, що він і да Вінчі мають щось спільне. "З самого початку моєї роботи було важливо довести, що будь-яке місце доступне кожному, незалежно від того, яким ексклюзивним воно є або може здаватися, – каже дизайнер. – Ви можете бути зацікавлені в тому, щоб виразити себе через більш ніж одну практику, і ваша творчість не має бути прив'язана тільки до однієї дисципліни. Я думаю, що Леонардо да Вінчі був, можливо, першим художником, який жив за цим принципом, і я теж намагаюся так робити".

Популярне на VOGUE