Ukrainian Fashion Week проведе міжнародний сезон

На 2022 рік команда Ukrainian Fashion Week готувала багато масштабних проєктів, присвячених 25-річчю UFW. Їх анонсували під час 50-го сезону UFW на початку лютого. Утім, уже за кілька тижнів, 24 лютого, росія розпочала повномасштабну війну в Україні, що змінила життя кожного українця.

image

"Ми завжди пишалися тим, що всупереч будь-яким обставинам і катаклізмам Ukrainian Fashion Week не пропустив жодного сезону. Однак ми усвідомлюємо, що через жорстоку війну Росії в Україні, 51 сезон UFW опинився під загрозою", – розповідає Ірина Данилевська, голова оргкомітету UFW.

Сьогодні Ukrainian Fashion Week репрезентує ініціативу Support Ukrainian Fashion для підтримки українських дизайнерів. Оргкомітет звернувся до Тижнів моди в Європі та США з проханням представити дизайнерів України й дати змогу продемонструвати їхні нові колекції на світових подіумах. Завдяки цьому дизайнери не втратять цей сезон, а 51-й UFW відбудеться в новому для всіх форматі.

"У 1997 році Український Тиждень Моди закликав дизайнерів об’єднатися для створення в Україні fashion-індустрії й став цією об’єднувальною силою в країні. З моменту повномасштабного російського вторгнення в Україну ми всі живемо в стані неймовірного стресу та виживання, який відчуває кожен з нас у всіх куточках нашої країни. Проте українські дизайнери під час війни знайшли в собі сили створювати нові колекції, щоб розповісти всьому світу про українську стійкість і мужність, показати українську національну ідентичність через моду, що є невіддільною частиною культури України", – Ірина Данилевська, співзасновниця та CEO Ukrainian Fashion Week.

Отже, 51-й сезон Ukrainian Fashion Week стане міжнародним. Нові колекції українські дизайнери зможуть показати на таких майданчиках – Malta Fashion Week, Budapest Central European Fashion Week, Berlin Fashion Week, Transilvania Fashion Festival, Vienna Fashion Week, MBFW Madrid, Brussels Fashion Week, Vegan Fashion Week (Los Angeles).

Популярне на VOGUE