Раціональний романтизм: колекція Erdem Resort 2022

Ердем Мораліоглу вже 15 років не перестає захоплюватися світом квітів, який щосезону стає головним лейтмотивом у його колекціях. Не стала винятком і його нова круїзна робота, у якій, щоправда, до звичного романтизму додалося нове звучання — раціоналізм і навіть певна функціональність.

imageErdem Resort 2022

У цій колекції Мораліоглу ніби підбиває підсумки своєї роботи, звертається до архівів і озирається назад, але пропускає це все вже через свої нові фільтри, робить силуети чистішими й простішими. Його сукні тепер однаково легко уявити як в оранжереї або музеї, так і на вулиці. "Колекція Resort 2022 схожа на любовний лист до архетипів англійців", — сказав він під час презентації. За словами дизайнера, він міркував про англійські традиції, як-от ідеальний тренч або особлива звужена талія, сукні, подібні до штор вашої бабусі, і образ письменниці Ненсі Мітфорд, що недбало накидає кардиган поверх бальної сукні.

Erdem Resort 2022
Erdem Resort 2022
Erdem Resort 2022

На появу цього раціоналізму вплинув і торішній локдаун. Мораліоглу вирішив додати своїм речам практичності, щоб вони могли тішити клієнток Erdem якомога частіше, навіть коли їхнє публічне життя майже завмерло. Наприклад, у його арсеналі з’явилися сукні-сорочки, шовкове вбрання з глибоким декольте він тепер пропонує носити вдень ​​разом з брогами, а розкішні спідниці до підлоги, на яких красуються великі бутони, у нього сусідять із затишними в’язаними кардиганами. Загалом колекція просякнута духом 1940-х — однієї з найраціональніших декад ХХ століття з погляду моди. Через 80 років жінки знову перебувають у пошуках комфорту і для них важливе відчуття захищеності, яке дарує їм одяг.

Erdem Resort 2022
Erdem Resort 2022
Erdem Resort 2022

Попри нові вимоги, які нам диктує життя, Мораліоглу вдалося зберегти ту крихкість і витонченість, за які бренд Erdem полюбили дівчата в усьому світі. Дизайнер також створює делікатні сукні, але тепер їхня довжина не сягає підлоги, а акуратно відкриває щиколотки і не обмежує рухів. "Мені подобається балансувати між реалістами та мрійниками, — підсумував дизайнер. — Адже істина як завжди десь посередині".

Erdem Resort 2022
Erdem Resort 2022

Переглянути всю колекцію Erdem Resort 2022.

Популярне на VOGUE