Первозданний мінімалізм: нова колекція Christian Dior Couture осінь-зима 2023/2024

Візуально заспокійливу атмосферу на подіумі Christian Dior створили 66 образів у довжині максі. Завдяки Марії Грації Кʼюрі показ об’єднав потужну простоту грецької та римської античності — стародавньої культури, серед якої Марія виховувалась у Римі, — з думками про те, як класицизм може стати вічно актуальним через високу моду.

Christian Dior Couture

Christian Dior Couture

Первозданний мінімалізм знайшов своє відображення у монументальних скульптурних накидках, сукнях з вертикальними складками, що відсилають до колон, а також чистих лініях архітектурних тунік. Окрім цього, у колекції зʼявилися витончені сукні з позолоченим мереживом, майстерною вишивкою та оздобленням з перлинних намистин.

Christian Dior Couture

Christian Dior Couture

Погляд К’юрі на спадщину Dior також відіграв центральну роль. Вона вшанувала її, одягнувши різноманітні жакети поверх відповідних довгих спідниць і суконь, прибравши підкладку та баски. Так відбулася заміна вишуканої формальності на позачасове, лаконічно сучасне відчуття шику.

Christian Dior Couture

Christian Dior Couture

Нова колекція — грандіозна, але скромна, сучасна, але витончена, легка, але значуща — точно залишить свій слід у спадщині французького бренду. Адже подорожі країнами та континентами, які моря Грація Кʼюрі здійснила за останні кілька років, були вражаючими. Це шоу відбулося в Парижі, але воно матиме свою силу в усьому світі.

Популярне на VOGUE