Химерність форм: нова колекція Valentino Couture весна-літо 2024

Щосезону перед модним показом Valentino П'єрпаоло Піччолі запрошує журналістів і редакторів на пресконференцію, яка насправді є мінідефіле, під час якого дизайнер розповідає про видатні твори колекції, пишаючись майстерністю свого римського ательє. Піччолі синхронізує моду з часом, зберігаючи її містику недоторканою.

Цьогорічна кутюрна колекція була просякнута сучасним лексиконом моди та відтворювала інтимну атмосферу минулих дефіле. "Вам не потрібно відчувати вагу техніки та ручної роботи, тому що врешті-решт кутюр — це ілюзія легкості, — прокоментував Пічолі. — Техніка має зникнути, щоб не втратити магію — чарівник залишається чарівником лише доти, поки не розкриє свої секрети".

Нова колекція читалася як велике експериментування з формами, об’ємами, силуетами та кроями. Переглянута база гардероба: блейзери, чоловічі пальта, худі та парки переведені в об’єкти від кутюр. Мінісукня зі смарагдово-зеленого шовку поєднувалася зі структурованим блейзером великого розміру з гірчичного габардину, а пухка бальна сукня з бірюзової тафти — з худі кольору хакі, оздобленим пір’ям.

Піччолі вважає, що кутюр — це найвищий привілейований простір авторства для дизайнера, місце, де можна дати волю прагненню досконалості та прагненню до експериментів. Підхід дизайнера просякнутий шармом, що пронизує атмосферу його ательє, а його віртуозний талант до хроматичних асонансів завжди викликає емоційну реакцію публіки.

Популярне на VOGUE