Хто більше: як довго створюються кутюрні наряди

Створення кутюрного наряду – процес кропіткий і складний. Інколи час вимірюється сотнями годин роботи, але отриманий результат і ефект від нього, вартий усіх зусиль. Vogue.ua подивився, скільки часу бренди витратили у цьому сезоні.​

Chanel

Фінальний вихід на кутюрному шоу Chanel мав дійсно ефектний вигляд – бездоганний брючний костюм з накидкою з пір'я викликав шквал оплесків. Так, на створення накидки, жилета і брюк було витрачено 400 годин роботи, а на пухові сукні – 750. Розробкою образу займалися відразу два ательє – Lesage і Cécile.

Chanel Couture весна-лето 2018
Maison Margiela

Кутюрна колекція Maison Margiela наповнена різними технологічними деталями, але, попри все, створення кожного елемента – це трудомістка і складна робота. Наприклад, над створенням цієї вовняної сукні-пальто працювали відразу три людини і пішло у них на неї 160 годин. Характерна риса образу – намальований фарбою ефект "під тренч".

Maison Margiela Couture весна-лето 2018
Christian Dior

Модний Будинок Dior декларував, що на створення цієї сукні, що переливається, у восьми їхніх співробітників пішло 800 годин роботи. Справа у тому, що всі блискітки пришивались до неї вручну.

Christian Dior Couture весна-лето 2018
Schiaparelli

Практично 55 000 штучних перлин і 500 годин вишивки плюс 250 годин роботи у самому ательє – цифри процесу створення цієї сукні-накидки Schiaparelli дійсно вражають.

Schiaparelli Couture весна-лето 2018
Iris Van Herpen

Якщо на великі модні Будинки працюють десятки швачок і вишивальниць, то голландка Ірис ван Херпен звертається до сучасних технологій. Наприклад, сукня складного крою з останньої колекції була створена на 3D-принтері за 260 годин.

Iris Van Herpen Couture весна-лето 2018
Jean Paul Gaultier

Шістдесяті стали точкою відліку нової кутюрної колекції Jean Paul Gaultier і оммажем творчості П'єра Кардена, який, до речі став одним з гостей показу. Одним з найяскравіших образів стала чорно-біла плетена сукня, яка була створена "всього" за 480 годин.

Jean Paul Gaultier Couture весна-лето 2018
Zuhair Murad

Справжнім рекордсменом у цьому сезоні став ліванський дизайнер Зухаір Мурад. На чорну сукню до підлоги з графічною вишивкою майстри витратили 1500 годин. Працювали над нею відразу 12 людей.

Zuhair Murad Couture весна-лето 2018

Читайте також:

За лаштунками Тижня високої моди у Парижі

О, Париж: як одягаються гості Тижня високої моди

Популярне на VOGUE