Раф Сімонс і Міучча Прада показали першу чоловічу колекцію

"Одяг — це вираження ваших ідей, вашої індивідуальності", — сказала Міучча Прада за кілька хвилин після показу своєї першої чоловічої колекції, яку створено спільно з Рафом Сімонсом для Prada. І якщо їхня перша спільна колекція розумно балансувала між баченнями обох дизайнерів, то в другій, очевидно, Міучча дозволила Рафу стати до керма влади. І Раф зробив те, що в нього виходить найкраще — надав одягові характеру.

image

Окрім того, що чоловіча колекція Prada осінь-зима 2021/2022 розумна, сучасна й актуальна, вона не видається надмірно продуманою. Поєднання суворої формальності тканин, що так елегантно контрастують і якими відома Прада, з іграми пропорцій і несподіваними деталями Сімонса — кожен образ свідчить про зв’язок емоцій та інтелекту, вишуканості й утилітарності.

Великі трикотажні моделі з V-подібним викотом (особливість Сімонса) поєднувалися з кашеміровими довгими штанами й масивним класичним взуттям (наріжний камінь Prada). Костюми в тонку смужку ("все своє життя я ненавиділа смужку, а в цьому шоу її повно", — поділилася Прада) були скроєні на вимогу 108-річного лейбла, тоді як великі нейлонові бомбери й трикотажні сорочки-поло транслювали естетику Сімонса. Але саме в чудовому асортименті верхнього одягу, який домінував на шоу, синергія між естетикою Prada і Raf Simons стала найочевиднішою.

Потреба у відчутті, насолоді від дотику дизайнерів привела до появи цілої низки текстур і текстилю. Жакардові трикотажні вироби та шкіра з геометричним малюнком поєднуються з ренейлоном, твідом букле й класичними костюмами з вовни в тонку смужку як традиційних, так і несподіваних кольорів.

Взаємодія одягу й людини проєктується й на зовнішній світ — кімнати, у яких моделі дефілювали під час шоу. Кожна розбурхує почуття: своїми яскраво забарвленими стінами, танками моделей на їхньому тлі під електронний саундтрек від Plastikman aka Richie Hawtin. "Непростір" шоу авторства Рема Колхаса й AMO створено з мармурових панелей, смоли, гіпсу та штучного хутра — у найкращих традиціях футуристичних 60-х, які знайшли відгук і в самій колекції.

Успішний дебют чоловічої колекції Prada викликав цілу низку емоцій, тому назва Possible Feelings ("Можливі почуття") здається вельми применшеною. Адже одяг перевершив усі сподівання.

Переглянути всю колекцію Prada Menswear осінь-зима 2021/2022

Популярне на VOGUE