5 брендів з Харкова, з якими варто познайомитися

Харків місто-герой, яке сьогодні продовжує жити попри щоденні обстріли та блекаути, що відновилися після великих руйнувань енергетичної інфраструктури регіону. Продовжують у місті працювати і модні бренди, які створюють колекції, здійснюють щоденні відправлення та, щонайбільше, можуть попросити про затримку на кілька днів. Розповідаємо про марки MadeinKharkiv, які ще раз доводять, наскільки українці сильні.

Wonder

Wonder — один із найвідоміших брендів з Харкова. Його історія почалася у 2017 році — з бажання створювати ідеальні пальта для дівчат по всьому світу. Для багатьох Wonder асоціюється саме з пальтами, незважаючи на те, що в колекціях бренду вже давно представлені базові речі, які здатні закрити потреби як повсякденного, так і вечірнього гардеробів. Від початку повномасштабного вторгненняWonder працював у західній частині України, але у 2023-му команда повернулася додому. Нову весняну колекцію бренд презентував з простого символічного запитання: "Про що ваша весна? Наша — про життя".

Queenfluence

Ще один харківський бренд, який надихається життям, — Queenfluence. Його сміливі й зухвалі колекції натхнені жіночою силою та запалом. Цієї весни бренд глобально оновився — до цього шанувальники знали його за ім'ям 19store. Бестселерами Queenfluence є боді та топи, на чому й акцентували увагу дизайнери цього разу. Вкорочені, зі збірками, з відкритою спиною чи мереживні — вони створені, аби кожна мала змогу транслювати свій настрій крізь одяг. Справжнім стейтментом стали сітчасті боді чорного кольору з грайливими вирізами на плечах.

Um Store

Um Storeпроєкт харківської агенції UnknownMarketing, який у команді називають "першим стильним мерчем міста". Бренд описують як цілком волонтерський — весь прибуток від продажів команда віддає на потреби ЗСУ та у фонди підтримки українців. Справжніми гітами бренду стали речі з колекції про "незламний дух харків'ян".

Nazarelli

Бренд Nazarelli був створений в Харкові у 2021 році, але попри складні часи продовжив розвиватися і представляти нові колекції, в яких класичні силуети поєднуються з чуттєвістю. Натхненням у створенні весняного дропу стала ідея переродження, а в його основі — шовкові спідниці та блузи, які нагадують про грецьких богинь; лаконічні сорочки та базовий трикотаж.

WHY ME

У Харкові розвиваються не тільки жіночі бренди, а й чоловічі. Один з найвідоміших — WhyMe, заснований 2019 року. Команда марки описує власну стилістику як мінімалістичний одяг для чоловіків, а в колекціях можна знайти мінімалістичні чоловічі тренчі, кардигани, класичні костюми з шортами, штани карго і багато інших речей, щоб скласти повноцінний образ MadeinKharkiv.

Популярне на VOGUE