До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Стрижка боб: новий погляд на класику

Особливість бобу в тому, що для кожного знайдеться свій стиль. Довгий, короткий, прямий, французький — незалежно від настрою або форми обличчя є боб, який личитиме кожному. Для андрогінних типажів (або для естетів) — це хлоп’ячий боб, новітня стрижка, яка стає дедалі популярнішою як ключова тенденція, яку варто спробувати цього літа. Хлоп’ячий боб — андрогінний погляд на класичний образ.

@EMMALOUISECORRIN

Хлоп’ячий боб зазвичай трохи коротший, ніж середній, і має чоловічий вайб. Така собі алюзія на класику бойз-бендів 90-х: чубчик, сплутана текстура, в особливий спосіб заправлене або розділене проділом волосся. Для хлоп’ячого бобу характерна поголена або дуже коротко стрижена потилиця.

Емма Корін на церемонії Critics’ Choice Awards @EMMALOUISECORRIN

Нинішня зачіска Емми Коррін у стилі гамін — чудовий приклад хлоп’ячого бобу. Її образи під час сезону червоних доріжок поєднують традиційно чоловічі форми: Емма і її перукар Деніел Мартін грають з довжиною і стилем стрижки.

"Ми постійно обіграємо тему сильних чоловіків 90-х; ми пройшли шлях від образу Леонардо Ді Капріо (на Critics 'Choice Awards) до образу Девіда Бекхема (на SAG Awards), і маємо ще один на стадії розроблення. І ми справді це зробимо", — розповідає Мартін.

Вікторія і Девід Бекхеми в 1999. SINEAD LYNCH/AFP VIA GETTY IMAGES

Натхненням для образу Емми Коррін на врученні SAG Awards слугував культовий чубчик Бекхема в стилі 90-х. Мартін зробив стрижку undercut, коли під верхніми довгими пасмами ховається виголена зона волосся. Це дало змогу зменшити вагу волосся Емми й зробити зачіску більш чоловічою. "Крім невеликого undercut, який ми залишили темним, ми додали чубчик, — каже він. — Завдяки цьому зберегли жіночність, але Коррін подобаються алюзії на чоловічі зачіски". Зі своєю бездоганно окресленою лінією скронь ця стрижка має особливо ефектний вигляд у профіль і зберігає чітку форму, що робить її ідеальною для тих, хто хоче заявити про себе за допомогою посткарантинної зачіски.

Приклад можна брати не тільки з Емми Коррін, а й Ровен Бланчард. Її андрогінний глибокий проділ з боків і гладко зачесане волосся — ідеальний спосіб носити хлоп’ячий боб. У Каї Гербер у минулому теж був гарний хлоп’ячий боб і вона досі грає з проділом, щоб додати маскулінності до свого повсякденного стилю.

Майте на увазі, що цей образ пасуватиме не всім. Луїджі Інглезе, перукар у King's Canary London, великий шанувальник цього образу, зазначає, що, найімовірніше, дуже коротка версія не годиться для округлих форм обличчя і здебільшого не пасуватиме кучерявим дівчатам. Про стрижки, які личитимуть власницям baby face, ми писали тут: "Ховаємо щоки: 3 короткі стрижки для круглого обличчя".

Тим, хто зважиться зробити хлоп’ячий боб, Луїджі радить згладити всі заломи. Він рекомендує сушити волосся на круглу щітку Denman, змінюючи напрямок спочатку в одну, а потім в іншу сторону, щоб не було перегинів. "Це стара техніка Відала Сассуна, яка прибирає всі заломи й кучерики", — зауважує він.

За матеріалами https://www.vogue.co.uk/

Текст: HANNAH COATES

Реклама

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.