До VOGUE UKRAINE LEADERS 2024 залишилось:
КУПИТИ КВИТКИ

Що таке Irish Hair ("ірландське волосся") — новий тікток-термін чи саме ваш тип завитків?

Що таке "ірландські хвилі" або "ірландське волосся"? Чому цей термін став настільки поширеним? І чи можуть секрети стилістів вивільнити всю красу вашого волосся? читайте дослідження Allure.

Більшість людей мають справу з кількома текстурами волосся одночасно: хтось має завитки біля лобу та скронь та об’ємні локони по всій довжині. Втім, є велика категорія людей, у яких дві основні текстури волосся помітно відрізняються — пряма від коренів та хвилі від середини пасом. Безліч людей йдуть до тіктоку, щоб поділитися саме цією дилемою: хвилі чи кучері, що ховаються під шаром прямого волосся. А оскільки тікток-тренд не вважається таким, доки не має гучної назви, то користувачі вигадали новий термін: "ірландські хвилі" або "ірландське волосся".

Реклама

Джейселін Баутіста, перукарка із NYC The Team Salon, використовує професійну лексику: "Ірландські хвилі — це волосся, яке є більш хвилястим на потилиці та гладке зверху". Баутіста говорить, втім, що назва тренду виправдана: насправді така текстура волосся характерна для людей, що мають ірландське коріння. Звісно, не лише ірландці мають такий малюнок локонів. За словами перукаря Вернона Франсуа, тип кучерів визначається формою фолікула, з якого росте волосся на шкірі голови. Тому цілком зрозуміло, що люди з такою подвійною структурою волосся просто мають кілька різних форм фолікулів по всій голові.

І звичайно, це не рідкість. "Я постійно бачу цей тип завитків у своїх клієнтів", — каже перукарка з Огайо Ліббі Бреннер у тікток-відео, коли стриже клієнта з "ірландським волоссям".

Для тих, хто має такий візерунок хвилі, важлива стратегічна техніка стриження та метод укладання. "Моє ірландське волосся зводить мене з розуму", — каже один користувач у коментарях до відео з ірландською стрижкою. Оскільки дві текстури волосся поводяться по-різному, може бути важко знайти правильні продукти та процедури, які дозволять йому видаватися однорідним. Тому ми поговорили зі стилістами, які діляться ключами до створення змішаних хвиль.

Як мити ірландське волосся

З правильним шампунем робити це легше. Оскільки ірландське волосся має кілька текстур, його власникам слід шукати шампуні та кондиціонери, що підходять і прямому, і хвилястому. Таким є шампунь Amika Normcore — легкий мийний засіб містить кокосову кислоту, яка добре очищує волосся, не позбавляючи його об’єму, та жирні кислоти, які зволожують без обтяження. Кондиціонер Normcore Conditioner є чудовим доповненням до шампуню з усіма перевагами останнього, а додавання до формули олії ши забезпечує зволоження без жирності.

Існує безліч шампунів і кондиціонерів, які підходять для різних типів волосся, тому подумайте про засоби, які вирішують конкретні проблеми: пошкодження, сухість, жирна шкіра голови.

Засоби з колекції Kérastase Curl Manifesto

Як укладати ірландське волосся

Коли справа доходить до укладання, люди з такою текстурою волосся найчастіше стикаються з труднощами. "Я пробувала деякі засоби, щоб зробити завитки більш виразними, але це їх дуже обтяжувало", — пише користувачка під одним із відео Бреннера про ірландські хвилі.

Мабуть, найпростішим способом створити однорідну текстуру було б випрямити волосся. У такому випадку найкраща техніка укладання — висушити волосся феном та скористатися прасочкою, щоб отримати шовковисті прямі пасма (втім, це може бути травматичним для тонкого волосся, попри засоби для термозахисту).

Тим, хто хоче підкреслити свої природні хвилі, знадобиться трохи більше стратегічного маневрування. Оскільки нижній шар волосся в’ється від природи, а верхній — лежить рівно, варто використовувати продукти та техніки, які годяться для обох текстур, щоб мати хвилі по всій довжині, при цьому не обтяжуючи волосся стайлингом. Все зводиться до правильного підбору засобів і правильної техніки.

Укладання має починатися на вологому волоссі: Баутіста каже, що потрібно рівномірно наситити волосся вашим улюбленим легким кремом або гелем для завивки локонів і рекомендує крем-гель Davines Gel Cream, який підкреслює природний малюнок волосся, забезпечуючи при цьому м’яку фіксацію.

Gel Cream, Davines

Перукарка із Лос-Анджелеса Лаура Полко пропонує використовувати мус, якщо у вас більше локонів, ніж хвиль, але намагатися не наносити забагато продукту на витку частину волосся — натомість треба зосередитися на більш прямих пасмах. Нанесення основної маси продукту на маківку допомагає додати більше текстури гладким тонким пасмам.

Гель сильної фіксації Holy Hold Curling Gel Strong Hold, Curly Angels

Полко рекомендує John Frieda Dream Curls Curl Reviver Mousse, який допомагає приборкати кучері.

Dream Curls Curl Reviver Mousse, John Frieda

Після цього Баутіста радить попрацювати пальцями, щоб сформувати і підкреслити завитки. Після нанесення великої кількості гелю, легкого крему або мусу розділіть волосся на три шари та почніть завивати кожну секцію, накручуючи невеликі та середні пасма навколо вказівного пальця. Це допоможе створити локон або хвилю. Ця частина роботи зосереджена здебільшого на верхній частині волосся — нижня в’ється сама собою.

Після завершення цієї маніпуляції перекиньте волосся догори дном і промокніть рушником з мікрофібри — це вбере зайву вологу, допомагаючи локонам/хвилям зберігати форму. Також можна скористатися дифузором. "Підсушуйте, перевернувши голову вниз, щоб забезпечити рівномірне висихання", — каже Баутіста.

У відео про укладання в стилі Irish Waves є трюки, які допомагають обійтися без формування кучерів пальцями — натомість люди намагаються якомога активніше наситити пасма водою.

@laurenlovelessss tutorial for styling irish curls on a non-hairwash day #wavyhair#hairtok#irishcurls#fyp original sound – ( ° °*:

Найкращі стрижки для ірландського волосся

Не лише хитрощі з укладанням допоможуть додати більше гармонії ірландському волоссю. Стрижка теж важлива. І Полко, і Баутіста рекомендують пошарову техніку. "Шари створюють більше руху та допомагають підскочити рівнішим пасмам, адже вага прямого верхнього шару обтяжує волосся й тим самим розпрямляє кучері", — каже Баутіста.

@locks.by.libbybrenner Cutting Irish Waves #irishwaves#curlspecialist#curlcut#ohiocurlsalon#curlcommunity#wavyhair#wavyhairtutorial original sound – Libby Brenner

Попросіть свого стиліста зробити стрижку shag або "медуза" з шарами, що обрамлюють обличчя. Вони чудово підходять для ірландських хвиль, оскільки вкорочують верхній шар, дозволяючи хвилям під ним проявлятися у всій красі. Якщо сумніваєтеся, чи ваше волосся взагалі здатне утворювати завитки, виконайте ці кроки — і розкриєте весь потенціал своїх кучерів.

Текст: Annie Blay
За матеріалами allure.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.