До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому цей колір волосся — важливий тренд літа

Mermaid hair, синє, блакитне й бірюзове волосся, подібне до всіх відтінків моря, переживає пік популярності.

Фарба для волосся Blue Reef Hair Glaze, Josh Wood. Фото: CLAIRE ROTHSTEIN; фарбування: JOSH WOOD; макіяж: ANDREW GALLIMORE; модель: OLAMIDE OGUNDELE

Якщо і є слушний час для експериментів з новими яскравими фарбами для волосся, то це літо. Особливо літо 2021, коли ми, нарешті, зможемо повною мірою насолодитися свободою і вечірками, яких були позбавлені під час пандемії. Саме цей дух визначає одну з головних тенденцій у галузі колористики цього року: синій. А саме морський синій колір, чи то бірюзовий, чи то темно-синій. "Тепер, як ніколи, актуальна потреба в самовираженні й грайливості, особливо коли йдеться про колір волосся, — пояснює колорист Джош Вуд. — Синій — це сезонна відповідь цього року на рожеве й руде фарбування, з якими багато хто експериментував зовсім недавно".

Реклама

Алекс Браунселл, співзасновник і креативний директор Bleach London, із цим згоден: "Люди прагнуть експериментів і самовираження, коли важкі часи позаду. Популярність сміливих відтінків зростає. Люди охочіше пробують щось яскраве — наприклад, сині тони, які довго не змиваються і не тьмяніють". Пошукові запити "пастельно-синє волосся" в Інтернеті виросли на 67% за рік, і обидва експерти зазначають зростання попиту на відтінки синього, від блакитного до пастельного. Вважайте це втечею від реальності через фарбування.

@BLEACHLONDON

Але чи всім личитиме акватичний блакитний відтінок волосся? Обидва експерти стверджують, що його можна адаптувати для кожного. Вуд зауважує, що синій добре личитиме тим, хто має шкіру темного або оливкового відтінку. Труднощі чекають на тих, у кого рожеве або бліде обличчя. У таких випадках він радить фарбувати в синій лише кінчики або ніжні блакитні пасма, вибираючи їх секторами. Браунселл радить приміряти відтінки синього в одязі або макіяжі, щоб зрозуміти, який відтінок вибрати.

@JOSHWOODCOLOUR

"Повторити образ досить просто, головне, спершу працювати з просвітленим волоссям — від знебарвленого до мельованого або просвітленого", — каже Вуд. Браунселл додає, що спершу не завадить тонування, щоб нейтралізувати будь-які теплі або жовтуваті відтінки у волоссі, інакше синій у підсумку виявиться зеленавим. Догляд за волоссям — максимальне зволоження й інтенсивні домашні процедури — запорука гарного і стійкого кольору.

Не так давно Вуд випустив власну фарбу Blue Reef Hair Glaze, яка живить волосся, надає йому кольору завдяки тому, що в основі засобу — олія ши й олія каріокару. Результат — глянсовий синій колір, якого вистачить на шість сеансів миття з шампунем. Хороший вибір для тих, хто не має наміру зберігати вірність синьому роками. Bleach у лінійці Super Cool має безліч засобів для домашнього фарбування волосся в синій гамі, від пастельно-синього Bullini до яскраво-бірюзового Washed Up Mermaid. Blue Weekend був створений у співпраці з гуртом Wolf Alice. "Це сапфіровий синій, який назвали на честь їхнього альбому", — каже Браунселл.

Серед інших відмітних засобів, які варто спробувати, — фарба для волосся Redken Shades EQ Demi Permanent Color у пастельно-синьому. Чи можна вважати синій ідеальним відтінком натепер? — Якщо їдете на музичний фестиваль або просто хочете чогось новенького, — звісно, так.

Текст: HANNAH COATES

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.