До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому чубчик — ідеальне рішення, коли вам за 50

Чим так особливий чубчик, який ми підгледіли у француженок? Розповідає авторка американського Vogue Кетлін Бейрд-Мюррей.

Photo: Mondadori Portfolio

Коли мій перукар Джоел Гонсалвес весело відрізає мені чубчик, я не можу не здивуватися тому, наскільки акуратно укладені тонкі, гострі й тупі кінчики волосся на моєму чолі роблять очі ширшими, губи пухкішими, а ластовиння — яскравішим. На зміни мене надихнула обкладинка британського Vogue з Марго Роббі, яка й вплинула на моє рішення записатися до майстра "на чубчик".

Реклама

Хоча чубчик ідеально личить 31-річній актрисі (за зачіску відповідав стиліст Брайс Скарлетт), така стрижка має чудовий вигляд у будь-якому віці. Цей рваний чубчик, підглянутий у француженок, — повна протилежність геометричним чубчикам з чіткими зрізами, що створюють надмірно діловий вигляд. "Це чубчик у стилі Франсуази Арді й Бріджит Бардо, — каже Гонсалвес. — Його легко носити, він завжди актуальний і стає дедалі популярнішим".

Рваний чубчик також став своєрідним символом свободи, якої нам хотілося більше, ніж здаватися молодшими за свої роки. Насмілюся сказати, що з чубчиком вам ніколи не знадобиться ботокс і, можливо, саме тому деякі жінки вперше зістригають чубчик на пізньому етапі життя. "Цей чубчик не тільки освіжає зовнішній вигляд, — каже Гонсалвес. — Багато жінок із чубчиком справді не вдаються до ін’єкцій ботоксу в зоні чола". Якщо раніше ви ніколи не мали чубчика, можливо, тепер саме час ризикнути, тому що з віком форма обличчя трохи змінюється. Хороший перукар допоможе визначити, яку користь така стрижка може мати саме для вас. "Основний нюанс у тому, як волосся падає на брови, щоки й щелепу. М’який чубчик підкреслює вилиці, лінію підборіддя і відкриває погляд, — каже Гонсалвес. — Якщо зробити зріз трохи далі від очей, то вони будуть здаватися ширшими, і це дуже позначиться на сприйнятті інших пропорцій обличчя".

Гонсалвес віддає перевагу досить укороченому чубчику, умовний центр якого трохи вище від перенісся, а інша частина волосся подовжується з боків і вилиць. У такий спосіб довші пасма в міру росту зливаються з іншою частиною волосся з боків, що дає змогу витримувати довший інтервал між стрижками. "Рівний прямий чубчик швидко відростає, накриваючи брови", — каже він.

Велике значення також має колір. "Важливо думати про чубчик як про частину вашої зачіски, поєднуючи його з іншою стрижкою", — зазначає Нікола Кларк, колористка й засновниця однойменного салону Nicola Clarke в John Frieda, яка додає трохи світлих відблисків в основну частину чубчика й залишає коріння злегка темним. В іншому місці це назвали б балаяжем. "Це хороше рішення — носити чубчик у зрілішому віці, оскільки він робить образ м’якшим і жіночнішим", — каже вона.

Наступне важливе питання стосується того, як ви сушите чубчик. Перукар в одному шикарному паризькому салоні одного разу навчив мене чудовому трюку: висушіть чубчик, а потім акуратно витягайте його за допомогою фена спершу ліворуч, а потім праворуч, тримаючи чубчик близько до чола. Якщо ваш перукар бере до рук круглу щітку й починає відокремлювати ваш чубчик від чола, завиваючи його наверх і назовні, підійдіть до раковини для миття голови та ввічливо попросіть почати спочатку. "Не намагайтеся сушити чубчик знизу, — каже Гонсалвес. — Весь секрет у спритності рук і пласкій щітці. Чубчик на вигляд зовсім не такий, як потрібно, якщо ви перестаралися".

Звісно, коли Гонсалвес надає моєму чубчику досконалого вигляду, і я розумію, що доглядати за ним не так і складно, то відразу ж усвідомлюю, що регулярної стрижки тепер не уникнути. Чубчики відростають. Дуже швидко. Однак нині я так часто ходжу до салону на фарбування, що легко можу розв’язувати два питання водночас. Кларк зауважує, що хороший перукар радше за спасибі подбає про ваш чубчик, ніж дозволить вам розібратися з ним самостійно з кухонними ножицями. За кілька годин у кріслі всі мої побоювання розвіюються — я абсолютно закохана у свій чубчик.

Текст: Kathleen Baird-Murray

За матеріалами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.