До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як зберегти колір волосся в домашніх умовах: 7 основних порад

Збереження кольору після одноетапного фарбування або багатоступеневого балаяжу — складна справа, хай там що. Але нині через закриття перукарень задля боротьби проти поширення коронавірусу, ми стикаємося з не зовсім оптимістичною реальністю: професійне фарбування не буде можливим у найближчому майбутньому, на яке, до слова, не доводиться орієнтуватися.

Photo: Sean Thomas, Vogue, December 2017

"Стан волосся важливо підтримувати в домашніх умовах, позаяк першорядне значення має його цілісність, — говорить зоряний колорист з Лос-Анджелесу Метт Рез. — Використайте цей час для збереження кольору й доглядайте за волоссям, готуючись до наступного походу до майстра, хай коли це станеться". Метт Рез та інші професійні колористи поділилися порадами, як продовжити життя кольору й зміцнити здоров’я вашого волосся між візитами до майстра.

Реклама
Стежте за циклом фарбування волосся

"Коли ви вперше фарбуєте, то колір виходить ідеальний, — каже французький колорист Стефан Пу. — Але через два тижні він починає втрачати блиск і тон. Потім, через чотири тижні, починає проявлятися коріння й утрачається ще більше початкового блиску й тону". Знаючи про це, ви можете адаптувати свою рутину з догляду за волоссям і спробувати сповільнити процес втрати кольору за допомогою захисних спреїв для фарбованого волосся.

Спрей для фарбованого волосся René Furterer Okara Color Enhancing Spray
Спрей для фарбованого волосся Phyto Phytomillesime Color Protecting Mist
Тримайтеся осторонь від сульфатів, силіконів й аміаку

Важливо знайти продукти, що не містять сульфатів і силіконів, позаяк перші можуть висушити волосся, а другі спричинити нашарування, яке може призвести до ламкості волосся. Ще є аміак, популярний інгредієнт, коли справа доходить до процесу фарбування, оскільки лужний хімікат відкриває кутикулу волосся, даючи змогу фарбі проникати глибше. "Хоча це швидко й легко, аміак дуже подразнює шкіру, пошкоджує волосся й колір швидко втрачається", — попереджає Пу.

Не мийте волосся надто часто

Що рідше ви миєте волосся, то довше зможете зберігати колір. Рез каже, що найкраще рішення для фарбованого волосся — це мити їх від одного до трьох разів на тиждень. "Якщо ж ви миєте волосся щодня, тоді обов’язково купуйте зволожувальні засоби, щоб компенсувати натуральні олії, які ваше волосся втрачає через постійне миття", — радить він. Для дальшого догляду використовуйте спеціальні засоби, які пропонують додатковий рівень захисту, перед миттям волосся як вступний етап перед процедурою. Прихильниця яскравих відтінків і засновниця салону Suite Caroline Лена Отт радить спробувати очищувальні креми "два в одному", які ліквідують розрив між миттям і зволоженням. Отт радить маску для волосся Christophe Robin ‘Cleansing Mask With Lemon’. "У ній немає сульфатів, тому вона не пузириться й змивається без залишків у волоссі", — пояснює вона.

Шампунь Redken's Color Extend Bonder Kit

Маска для волосся Christophe Robin Cleansing Mask With Lemon
Глибоке зволоження

"Сухе й пошкоджене волосся не триматиме кольору так само довго, як зволожене, — каже Пу. — Без поживних процедур ваш колір зникне швидше". Ви можете знайти більш універсальну маску для фарбованого волосся або підібрати кондиціювальну процедуру з тонувальним ефектом згідно з вашим відтінком.

Зволожувальний пігмент для фарбованого волосся Leonor Greyl Soin Repigmentation
Нанесіть блиск

Нанесення "домашнього" глянцю може творити дива в разі тьмяного кольору. "Рідкий глянець миттєво освіжає колір, допомагає повторно запечатати кутикулу й надати волоссю блиску", — говорить Отт, яка рекомендує використовувати рідкий глянець кожні чотири тижні.

Обмежте тепловий стайлінг

З усіх чинників, що впливають на підтримання кольору, Рез вважає, що надмірне теплове оброблення, а також брак термозахисту в поєднанні з гарячими інструментами можуть бути найбезкомпроміснішими. Лена Отт погоджується. "Часте використання прасочки або інших гарячих інструментів призведе до швидкої втрати кольору!" — попереджає вона й радить у разі потреби скористатися захисними засобами, що діють як зміцнювальний екран на волосся.

Спробуйте приховати відрослі корені

Якщо ви хочете щось зробити з корінням, то є безліч продуктів для приховування коренів — від аерозолів до пудри. Вони зручні у вжитку, безпечні для фарбованого волосся й мають широкий спектр відтінків. Якщо ви приховуєте сивину, тоді просто пограйте з кольором. "Беріть відтінок на рівень темніший, ніж ваш натуральний колір волосся, — радить Рез. — Коли ви нанесете його на волосся, він стане прозорішим".

Спрей для приховування коренів L'Oreal Paris Magic Root Cover Up

Текст: Lauren Valenti

За матеріалами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.