До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

І якщо є порох, дай вогню: наймодніший відтінок волосся

Neon Ginger, Tangerine Dream, Mango — відтінки рудого ще ніколи не були такими спокусливими

Фото: Fernando Gomez

На показі Versace осінь-зима 2021/22 Джиджі Гадід з’явилася з волоссям мідного кольору. Незадовго до цього її сестра Белла виклала в Instagram фото з яскравими пасмами червонувато-рудої гами.

Реклама

Знаменитості часто приміряють мідні відтінки — вони миттєво пожвавлюють образ і впливають як енергетичний бустер для зовнішності. У пошуках натхнення можна погортати Instagram знаменитостей: візажистка Christian Louboutin Beauty і Byredo Beauty Ісамая Ффренч, співачка FKA twigs, паризька художниця Khleopatre останнім часом фарбувалися в безкомпромісно яскравий, майже неоновий рудий.

Хай яке нестримне прагнення змін, важливо пам’ятати: червоні й руді відтінки досить вибагливі. З одного боку, яскравість кольору швидко втрачається і її доведеться підтримувати за допомогою тонувальних шампунів. З іншого, вивести червонуватий пігмент з волосся — завдання із зірочкою навіть для досвідченого колориста. А якщо фарбування зроблено хною, то позбутися її майже неможливо: доведеться або зістригати волосся, або фарбуватися в темніші відтінки. Спроба перейти з фарбування хною на світлу сторону закінчиться зеленими пасмами, які навряд чи вийде видати за ідею. Тому тим, хто схильний до спонтанних рішень, ліпше починати не з радикального фарбування всього волосся, а з кольорових пасом, які мають абсолютно натуральний вигляд. Такі є, наприклад, у Balmain Paris Hair Couture.

Фото: Fernando Gomez

Мити яскраво забарвлене волосся гарячою водою категорично заборонено. Крім того, що це зводить нанівець всі зусилля колориста, так ще й погано впливає на шкіру голови, знищуючи її гідроліпідну мантію. Сальні залози починають працювати активніше, мити голову доведеться частіше — відповідно, кількість гарячих укладень збільшиться. А це теж шкодить волоссю. "Якщо використовувати стайлер постійно, а не для особливих випадків, то волосся може набути неприємного іржавого відтінку", — каже стиліст зачісок Михайло Рудишин.

Фото: Fernando Gomez

Під час укладення треба дотримувати певних правил (актуальних і для нефарбованого волосся): спершу треба просушити волосся рушником — наприклад, з мікрофібри, що добре вбирає вологу й не травмує кутикули волосся, потім дати йому просохнути й лише потім укладати феном. Причому ліпше це робити за допомогою теплого, а не гарячого повітря, утримуючи фен на відстані 70—80 см від волосся.

Фото: Fernando Gomez

Щоб надати волоссю блиску й жвавості, за 2—3 тижні після фарбування можна вдатися до процедури органічного амінокислотного наповнення волосся. На відміну від кератинового, воно не потребує нагрівання пасом праскою, а ще — не розпрямляє кучериків. "Насичене амінокислотами волосся стає слухнянішим, — пояснює колористка, засновниця beauty-школи Наталія Юрчак. — Зникає дратівлива для багатьох пухнастість, а кучерики стають ліпше оформленими". Процедура дозволена навіть вагітним і годувальницям, оскільки в складі засобів немає формальдегіду. Ефект триватиме сім місяців, але його треба буде підтримувати безсульфатним шампунем. Втім такі шампуні рекомендовані всім: хоч вони майже не піняться, зате не руйнують структури волосся, дбають про гідроліпідний баланс, впливають м’яко й делікатно.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.