До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Філери для волосся: секрети зіркових стилістів

Секретні інструменти, що допомагають зірковим стилістам робити волосся пишним

За кілька останніх років скініфікація волосся – підхід, за якого до пасом ставляться як до шкіри, тобто не просто миють будь-чим, а застосовують багатоетапний догляд з певними засобами для покращення стану волосся, – набрала популярності. Тепер професіонали дедалі частіше використовують "філери" для створення густішої та пишнішої зачіски, особливо коли йдеться про боб – наймоднішу стрижку десятиліття.

На відміну від шкіри, створення додаткового об’єму волосся обходиться без ін’єкцій. Ефект пишності можна отримати миттєво й завдяки єдиному засобу – кліпсі, що швидко й легко прикріплюється. Спершу цей підхід поширився серед знаменитостей, які змінюють зачіски ледь не щодня, переходячи від бобу до довжини XXL і назад за лічені години. Замість постійно зістригати волосся, а наступного дня наново нарощувати, перукарі використовують техніку, що дає змогу приховати справжню довжину волосся клієнта, перш ніж накладати штучні пасма для об’єму чи довжини, щоб створити штучний боб, який потім можна легко розпустити.


Для цього треба відокремити волосся на скронях і тім’ї, що облямовує обличчя, а також частину у формі ірокеза на маківці, яке укладають наприкінці, – це волосся пізніше допоможе приховати під собою сліди кріплення штучних пасом та створити змішану зачіску. Решту волосся зачісують назад, щоб заплести у дві тугі коси, які потім треба міцно притиснути до шкіри голови шпильками, перехрестити чи закрутити так, щоб кінці не звисали. Нарешті, перукарі приклеюють пасма волосся бажаної довжини (здебільшого, це боб до плечей), починаючи з кіс і рухаючись угору по всій голові, доки не дійдуть до ірокеза. Волосся, що залишилося незаплетеним, вкладають або розгладжують, щоб замаскувати хитру укладку та створити ілюзію природного пружного бобу.

Не дивно, що кліпси такі популярні серед знаменитостей: вони забезпечують швидке розв’язання поширеної проблеми порідіння та стоншення волосся. Однак не лише зірки прагнуть подолати ці проблеми. За даними Pantene, втрата волосся стала головною проблемою у Великій Британії: понад 11 мільйонів людей набирають у пошуку Google запит: "Як сприяти росту волосся", а 80% жінок у Європі страждають на алопецію.

Реклама

"Втрата від 40 до 100 волосин на день – це природно", каже перукар Девід Лукас. Справді, певний ступінь випадіння є нормальним, але тих, у кого тонке волосся, або хто просто прагне мати густі та пишні локони (а це більшість з нас), це може засмучувати. До того ж будьмо чесними, професійна техніка нарощування волосся не така вже й доступна нам, простим смертним.

На щастя, три провідні бренди з питань догляду за волоссям доклали зусиль та створили ефективні й розкішні у використанні засоби, що дають змогу отримати пасма завдовжки XXL – вважайте, що це домашні версії "філерів" для волосся. "Люди жадають засобів для догляду – розкішних, витончених, з науково обґрунтованим компонентним складом та приємними текстурами й ароматами. Щось, чим вони могли б насолоджуватися, та гордо виставляти на поличці у своїй ванній кімнаті", – кажуть експерти Kérastase.

Зміцнювальна сироватка проти ламкості волосся Genesis Anti Hair-Fall Fortifying Treatment Ampoules, Kérastase



Саме тому L'Oréal розробив зміцнювальну серію Professionnel Serie Expert Pro Longer, яка допомагає відростити довге волосся. Вона складається із шампуню, кондиціонера, маски, термозахисного крему та сироватки для стоншених кінчиків. Всі продукти створені на основі революційної технології Filler-A100, що її запатентував бренд. Що це за технологія? Вона містить молекулу філоксану, що проникає в структуру волосся на всій довжині, заповнює кінчики пасом і робить їх щільними. Водночас компонент PQ6, який також входить до складу комплексу, відновлює поверхню локонів та забезпечує їхню гладкість.

Теоретично вплив комплексу подібний до впливу філерів, що використовуються для збільшення об’єму губ. Але замість надавати об’єму взавдовжки волоса, компонент спрямовує зусилля на зону наприкінці гриви, де стоншення проявляється найбільше. Експериментальне тестування підтвердило, що Filler-A100 може збільшити об’єм кінчиків волосся (нижні сім сантиметрів) на 49%. І це вражає.

Тим часом і Pantene, і Kérastase створили формули, спрямовані на боротьбу з випадінням волосся. Вони впливають відразу у двох напрямах: зміцнюють волосяні цибулини, щоб подовжити цикл життя волосся, та зміцнюють локони взавдовжки й запобігають їхній ламкості.

Спрей для пробудження коренів Grow Strong, Pantene


Серія Genesis Anti-Fall від Kérastase пропонує свою фірмову якість: витончений продукт із чудовим ароматом та інноваційною формулою. Однак під розкішною рожевою оболонкою, гідною ванної кімнати міленіалів, ховається формула, що містить інгредієнти, спеціально дібрані для усунення причин випадіння волосся. Так, амінексил сприяє зміцненню волосяних цибулин та забезпечує потрібне живлення. Клінічно підтверджено, що серія, а особливо сироватка Fortifiant Anti-Chute, поліпшує бар’єрну функцію шкіри голови, сповільнює процес випадіння та допомагає зміцнити волосся від коренів, а шампунь і маска підсилюють структуру волосся та запобігають його ламкості.

Поживний крем-захист проти впливу високих температур Professionnel Serie Expert Pro Longer, L'Oréal


Серія з влучною назвою Grow Strong Collection від Pantene насичує волосся потужним коктейлем для росту. Біотин – фермент, що допомагає виробляти кератин (будівельний матеріал для здорового волосся), зберігає корінь волосся міцним і здоровим. А бамбук, який має міцність розтягування більшу, ніж сталь, зміцнює локони, підвищує їхню пружність, що дає змогу волоссю розтягуватися й згинатися, але не ламатися. Шампунь проникає у волокна, зміцнює структуру та нейтралізує шкідливі іони від забруднень і барвників. Спрей Miracles Roots Awakener поєднує вітамін B3, пантенол та біотин для створення оптимального середовища для покращення росту волосся.

За допомогою цих "філерів" і бустерів можна суттєво покращити стан волосся – без болісних ін’єкцій, не виходячи з душу.

Текст: Elle Turner and Lottie Winter
За матеріалами www.vogue.in

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.