До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Осіння пора: б'юті-процедури і догляд, які треба зробити зараз

Лікарі, дерматологи й косметологи розповіли vogue.ua, які процедури потрібно зробити зараз, чому їх не можна було робити влітку і чому з ними не варто тягнути до зими. Відкриває серію публікацій Андрій Дашков, anti-age терапевт, дерматовенеролог, косметолог, спеціаліст з ін'єкційних методик​

Eudon Choi

Після літніх канікул, коли все відпочили в теплих краях (а може й не відпочили, але все одно зазнали впливу сонця), треба пройти біоревіталізацію. Зараз поясню чому. Ультрафіолет викликає окислювальний стрес, коли клітини пошкоджуються під дією вільних радикалів. Цей ефект накопичується – і в підсумку це призводить до передчасного старіння. А гіалуронова кислота, що є в складі всіх препаратів для біоревіталізації, відмінно зволожує шкіру – і підвищує її здатність протистояти цим процесам. Відновити шкіру також допомагає мезотерапія з вітамінами, мінералами, амінокислотами.

Реклама

Деякі вважають, що восени трапляється авітаміноз. Найглибша помилка. Осінь – найблагодатніший період для здоров'я шкіри: розмаїття фруктів, овочів, рівний клімат, без контрасту температур й екстремальної спеки чи холоду. А ось проблема, що дійсно може наздогнати після активного літа, – це гіперкератоз, активне наростання мертвих клітин на поверхні шкіри. Від цього обличчя може здаватися тьмяним, а поверхня шкіри – нарівною, дещо рихкою. В цьому випадку показані поверхневі пілінги.

Якщо шкіра схильна до пігментації (наприклад, на ній проявляються веснянки), то по закінченню сонячного сезону добре пройти поверхневий відбілюючий пілінг. Інакше пігментні плями можуть "закріпитися" в шкірі. Тут справа в тому, що чим вони старші, тим складніше їх вивести: пігмент залягає між дермою й епідермісом, і якщо базальна клітинна мембрана руйнується, то пігмент "просідає" в дерму і перетворюється на татуювання, вивести яке вже набагато складніше. Так що як тільки зникло сонце, схильним до пігментації людям треба записуватися на пілінг.

Ще одна процедура осені – філери. Ті, хто коригував носогубні складки, губи, вилиці (та що завгодно) філерами, знає, що після спеки вони ніби розчиняються. Це тому, що філери роблять на основі гіалуронової кислоти, а в спеку, коли організм відчайдушно потребує вологи, щоб протистояти ультрафіолету, він починає брати її з будь-яких можливих джерел. Найдоступніший – гіалуронова кислота з філера. Її й руйнує фермент гіалуронідаза на користь організму. В принципі, логічно: не до краси, коли мова про здоров'я клітин шкіри. Рішення проблеми елементарне: мікродози препарату – й все знову бездоганне.

Філлери стрімко розсмоктуються восени ще з однієї причини: люди різко припиняють пити воду. Спека спадає, спрага не мучить. Але філлер нагодований водою як губка. І чим менше в організмі води, тим швидше зменшуються його обсяги. Так що моя порада проста: або пийте воду, або приходьте на корекцію.

Нова процедура, яка прийшла з Франції, яку я радив би зробити восени, – Bi-Skin ("бі-шкіра"). Вона виглядає так: спочатку лікар робить поверхневий відбілюючий пілінг, потім ставить філери. Філлери не прості, а біостимулюючі – вони не просто заповнюють відсутній обсяг, а заохочують вироблення колагену й еластину, щоб обличчя виглядало свіжішим. Після за допомогою канюлі (гнучкої голки з тупим кінчиком й отвором збоку) вводить поліревіталізаціонний коктейль з 53 компонентів, гіалуронової кислоти й вітамінів в складі. І в кінці проводить LED-терапію, що стимулює фібробласти. Миттєво відновлюється краса, сяйво шкіри, обличчя підтягується. Процедуру треба робити восени й навесні – й це вичерпний догляд, який поєднує всі потрібні маніпуляції й служить здоров'ю шкіри.

Коли закінчується спека й змінюється погода, шкірне сало теж змінює свій склад. Говорячи простою мовою, воно готує шкіру до холоду, тому добре б подбати про його якість (як би комічно це не звучало). З цією метою треба пам'ятати про харчові добавки: гіалуронову кислоту в капсулах й Omega 3, 6, 9 жирні кислоти. Це допоможе знизити ризик холодової алергії.

Більше краси – в Instagram @vogueua_beauty

Читайте також:

Досконалий тон: 5 найочікуваніших новинок осені

Б'юті-засіб дня: крем для рук Chanel

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.