До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Блакитна мрія: найкращі аромати з нотою лаванди

У розпалі сезон цвітіння лаванди. Vogue.ua вибирає найзапашніші лавандові аромати.

Цікаво, що тоді як в інтер’єрі лаванда незмінно викликає асоціації зі стилем "Прованс": біле дерево, затишні подушечки й сільський шик, — у парфумерії лаванда — ольфакторний синонім білої сорочки: цнотливий, холодний, свіжий і відсторонений аромат. Гірській блакитній квітці приписують заспокійливі властивості й, зважаючи на популярність лавандових спреїв для подушки, — анітрохи не помиляються.

Реклама

Спрей для подушки Deep Sleep, Thisworks

Лаванду традиційно вважають свіжим інгредієнтом з дещо гігієнічним підтекстом. Через "офіційний" дистанціювальний запах її використовували переважно в чоловічих ароматах. Втім Жак Польж, колишній парфумер Chanel, майстерно обіграв цей компонент, коли створив один з найупізнаваніших і найпринадніших ароматів в історії — Egoїst Platinum. Лаванда входить до складу маскулінних Sauvage і Dior Homme.

<b>ароматы с лавандой</b>


Квітка є одним з парфумерних кодів Chanel (марка орендує поля в Грассі й викуповує врожай, який переробляє там само на власних фабриках), а лавандовий мотив є в багатьох знакових пахощах. Повернути лаванді велич і славу взялися й у Guerlain, коли створили Mon Guerlain з наддозою лаванди Carla, сорту з ласим, цукровим звучанням.
Mon Guerlain Bloom of Rose, Guerlain
<b>лаванда женские и унисекс</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.