До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Головний аромат осені знайдено

В Україні представили новий Trussardi Eau de Parfum — класичний аромат на щодень. У Домі кажуть, що це феміністський маніфест. І присвячують його жінці, яка керує своїм життям.

Trussardi Eau de Parfum

За створенням формули аромату — дві парфумерки: Жулі Массі та Віолайн Коллас. Вони кажуть, що на їхню творчість і життя, як і на життя всіх француженок загалом, вплинула Симона Вейль — феміністка, філософиня, мислителька, яка заклала основу для найважливішого протистояння XX століття: припинити спроби приймати закони, які контролюють жіночі тіла. "Вона й далі надихає нас тими битвами, які вела, — кажуть Жулі й Віолайн. — І битва все ще не закінчена: треба створити таке суспільство, у якому жінки будуть абсолютно вільні у виборі. Наші матері й бабусі боролися за ці права, і ми маємо продовжувати робити те саме для наших дочок".

Реклама

Парфумерки вірять, що аромат свободи може спонукати людей подорожувати, пробуджувати спогади про місця, дорогих серцю людей, навіть тих, що пішли. І вважають, що гендерну свободу в парфумерії символізують фужерні аромати з їхнім деревним звучанням, а також нота лаванди. "Відхід від нюхових кодів дає нам справжню творчу свободу й емансипацію", — кажуть Жулі й Віолайн. Проте звучання Trussardi Eau de Parfum безпомилково зчитується як жіночне, огортальне, тепле. За це відповідає нота замші — ДНК і водночас ольфакторний підпис бренду.

Trussardi Eau de Parfum

Trussardi Eau de Parfum— парфум з характером. За типово італійську яскравість і мистецтво насолоджуватися життям відповідають мотиви мандаринів і неролі, у серці аромату — гіпнотичні ноти жасмину і білих жоржин, у базі — вже згадана оксамитна замша, фіалка й пачулі. Композиція могла б видатися м’якою, але нота лаванди, яка в парфумерії традиційно вважалася чоловічою, створює своєрідне ребро жорсткості — і, мабуть, саме вона привертає до аромату увагу сильних, самодостатніх жінок.

Флакон Trussardi Eau de Parfum — триб’ют спадщині легендарної дизайнерської майстерні Memphis та її ідеологові Етторе Соттсассу (нагадаємо, шанувальником групи був Карл Лагерфельд, Девід Бові й Софія Коппола). Крім того, циліндрична форма флакона подібна до силуетів суконь-колон 70-х років — епохи, коли почалася чергова хвиля руху за емансипацію.

Trussardi Eau de Parfum

Паковання створювали згідно з принципами сталого розвитку: коробочка з переробленого картону; фарби на водній основі; флакон виготовлено на виробництві, де використовують технології, що на 55% знижують споживання води, на 30% — викиди окису азоту й вуглекислого газу, на 35% — викиди твердих частинок. Навіть ковпачок виробляється з використанням волокон, отриманих внаслідок перероблення яблук (!).

Trussardi Eau de Parfum представили на п’ятій, ювілейній конференції Vogue UA, присвяченій креативності. Ми розпитали її учасниць, Ганну Межуєву, Віолетту Федорову й Ганну Тільняк, про їхні враження щодо нового аромату.

Ганна Межуєва

Я захоплена парфумерією і вибираю запахи залежно від настрою. Якщо це важливі переговори, — виберу шкіру; якщо відпочинок, — віддаю перевагу нотам цитруса; якщо романтичний настрій — пудровим ароматам. Новий Trussardi Eau de Parfum — аромат самодостатньої жінки, мудрої, але водночас ніжної. Я носила б його щодня, теплою осінню, з коричневим костюмом, блакитною водолазкою й окулярами з рожевими лінзами. Начебто й строго, але в приємному поєднанні.

Ганна Межуєва
Ганна Тільняк

Для мене аромати життєво важливі — це майже перша асоціація з людиною, місцем, подією. Аромати я пам’ятаю все життя. Люблю моноаромати — від троянди до шкіри; люблю пряні, з ладаном і травами; люблю солодкуваті, смачні — від ароматів випічки до ніжних квітів. Новий аромат TrussardiEau de Parfum для мене — теплий, затишний і трохи грайливий. Неймовірне й легке поєднання кольорів: лаванди, жасмину, фіалки. Він жіночний, і його можна носити хоч щодня, хоч на бранч або коктейль. Поєднувала б його із сукнями або з брючними костюмами.

Віолетта Федорова та Ганна Тільняк
Віолетта Федорова

Люблю аромати й підбираю їх до кожного сезону. Мені подобається італійський підхід до парфумерії — він видається мені вітальним, сповненим життя. Для офісних буднів часто вибираю ноти білих квітів, туберози й гарденії. Новий аромат TrussardiEau de Parfumздається фактурним, як замша. Охоче вдягну його на ланч із подругами або в дні, коли робочий графік особливо напружений, — він нагадуватиме, що в житті є місце не тільки роботі. Зазначу ноту лаванди в композиції — вона додає аромату характеру й певної зухвалості.

Віолетта Федорова

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.