До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 ароматів з нотою інжиру

Фруктові, свіжі аромати з нотою інжиру співзвучні сонячному вересню, коли на Середземномор’ї, в Італії й Греції збирають урожай. Vogue UA вибирає найкращі аромати з нотою інжиру, які вже стали класикою.

Інжир — нота життєрадісна. З одного боку, вона має очевидний типово фруктовий, солодкий аспект. З іншого — зелений складник, подібний до свіжості інжирового листя. Якщо зім’яти в руці лист фігового дерева, то відчувається характерний м’який і свіжий зелений аромат. "Округлий", — характеризують його парфумери, — "з лактоновим підтоном" (згадаємо молочко, яке виділяється, коли зриваєш інжир з гілки). До речі, саме зім’явши в руці лист інжиру, Жан-Клод Еллена придумав свій Un Jardin en Méditérranée, що надовго задав планку в індустрії.

Реклама

"Парфумерні аромати з певною нотою листя або плодів інжиру почали з’являтися порівняно недавно, — каже ольфактолог, парфумер Богдан Зубченко. — Часто парфумери створюють їх на основі речовини Stemone швейцарської компанії Givaudan. Цей інгредієнт має свіжий, зелений, солодко-гіркуватий аромат. Залежно від оточення (зеленого, деревного або лактонового) вони отримують різні грані інжирового аромату — листя і/або плоди різного ступеня стиглості. Аромат інжиру привабливий у парфумерній композиції і сам по собі, і в складі фантазійних ароматів, де часто відіграє важливу роль. Як, наприклад, у моєму улюбленому Ninfeo Mio Annick Goutal.

Ninfeo Mio, Annick Goutal

У цьому ароматі мені ввижаються заплавні луки, тихі заводі з русалками й білими лілеями в зеленому волоссі. А найулюбленіший інжировий — мій must have на літо впродовж кількох років Un Jardin En Mediterranee Hermes. Блискучий, бадьорливий, елегантний, дуже комфортний, добре відчутний, гарний навіть у спеку".

Un Jardin En Mediterranee, Hermes

Згадуємо найкращі аромати з нотою інжиру: останні новинки (Jo Malone London), недавні релізи (Lancome) і вічну класику (Diptyque).

<b>ароматы с нотой инжира</b>
инжир духи

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.