До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Тест редакції: новий б’юті-салон Say No Mo в Києві

У Києві з’явився концептуально новий формат салону краси — social nail bar Say No Mo. Редактори українського Vogue протестували процедури в ньому й розповідають про враження.

Say No Mo

Редакторка відділу культури Дарина Слободяник тестувала педикюр зі спа-терапією Jelly Heat Soa

Реклама

Say No Mo найменше подібний до салону краси. Над дизайном працював модний український архітектор Слава Балбек і його команда balbek bureau, тож інтер’єр вийшов радше подібний до стильного бару або готелю де-небудь в Антверпені чи Амстердамі. Найперше, що мене здивувало, — рецепція: таких у київських б’юті-салонах немає. По суті, це ефектна монолітна бетонна арка, яка, як кажуть архітектори, виступає метафорою розбитих шаблонів у сфері краси. І не тільки в ній: це в принципі сміливий хід. Лаконічний круглий стіл з металу, світлий диван складної форми й сухі польові квіти — у зоні лаунжу нічого зайвого: чисто, світло, затишно. Далі — стильна барна стійка, зона манікюру та педикюру, а в підвальному приміщенні — зони макіяжу, догляду за волоссям і косметичних процедур. У зоні для манікюру й педикюру розміщується предмет інтер’єру, який мені найдужче сподобався, — розкішна металева мийниця на двох ніжках. Це воістину твір мистецтва, їй місце на Art Basel в Маямі, і це щастя, що в українських салонах краси можна побачити такі речі.

Та сама мийниця (фото Дарина Слободяник)

Засновниця салону, канадка Ельвіра Фаріас, розповідає про концепцію так: Say No Mo — це місце, де можна записатися на процедури для догляду за нігтями й шкірою обличчя, а заразом випити коктейль, відпочити й просто отримати втіху від життя. Коктейлі тут нівроку. Я встигла спробувати два — почала з Breakfast at Tiffany's на основі просеко, а продовжила трохи міцнішим Sabroso з джином. Для харизматичної й темпераментної Ельвіри, яка, до речі, перебуває в салоні щодня з ранку до вечора й особисто зустрічає гостей, Say No Mo — якоюсь мірою втілення мрії. Вона жила в Канаді й ОАЕ, а з переїздом до Києва зрозуміла, що місту бракує сучасного б’юті-салону, де пропонують як професійний сервіс, так і можливість просто відпочити й розважитися (це правда, весь салон можна орендувати для проведення вашого свята — дівич-вечора або дня народження). Так з’явився Say No Mo, майстрів до якого Ельвіра підбирала особливо ретельно: їй було важливо, щоб це були креативні сучасні люди, готові вчитися. Моя майстриня, наприклад, перед початком роботи в Say No Mo пройшла курс навчання в Дубаї.

Так подають коктейлі в Say No Mo (фото Дарина Слободяник)

Всі фахівці в Say No Mo працюють тільки з нетоксичними, веганськими, cruelty-free лаками й гелями для нігтів. "Ми використовуємо 100% сертифіковану продукцію без шкідливих речовин", — кажуть майстри. Весь асортимент придатний для роботи і з відвідувачами, схильними до алергії, і з тими, хто з індивідуальних причин не терпить традиційні лаки й гель-лаки. Я робила педикюр зі спа-терапією Jelly Pedi Soak і вибрала покриття гель-лаком EVO. Він — гордість компанії Bio Sculpture Gel, яка вже понад двадцять років виробляє екологічні лаки для нігтів, що пройшли сертифікацію FDA (Управління санітарного нагляду США). EVO — остання новинка компанії: це гель-лак, насичений киснем і вітамінами А та Е, він ідеальний для тих, хто втомився від ушкоджень нігтьової пластини, спричинених звичайними гель-лаками. Забігаючи наперед, скажу, що тримається такий екологічний гель-лак, добре. Я ходжу з ним вже два тижні, за цей час купалася в морі, засмагала — і нігті досі мають розкішний вигляд. А ще в EVO гарна кольорова палітра — рекомендую яскраво-рожевий відтінок. Ельвіра каже, що він найпопулярніший у Києві.

<b>Say No Mo_педикюр</b>

Спа-терапія Jelly, яку я вибрала для знайомства із салоном, — фірмова процедура Say No Mo (просто скажіть на рецепції "хочу Jelly Pedi" — вас зрозуміють). Це спа-педикюр: майстер кладе в чашу засіб, який за кілька секунд перетворюється на пишне, ніжне, м’яке желе. Впливає як антистрес, пом’якшує шкіру, особливо рекомендований тим, у кого після тривалого робочого дня або спортивних навантажень гудуть м’язи. Весь процес складається з п’яти "серій": спочатку ванночка, потім скраб і масаж, відтак — крем і нанесення олії. Мій суб’єктивний висновок — з усіх варіантів спа-педикюру, які мені доводилося випробувати, Jelly Pedi дає найкращий результат: після нього шкіра дуже ніжна й м’яка. Ефект тримається кілька днів. Також рекомендую не гайнувати часу й упродовж педикюру надіти колагенові рукавички. Якщо маєте бажання, паралельно можна зробити манікюр або процедуру для догляду за обличчям — всі майстри з приємністю працюють у чотири руки.

Виходячи з салону, я вже точно знала: повернуся сюди за манікюром (хочу спробувати, як носитиметься безпечний гель-лак на руках), корекцією брів і, звісно, одним-другим коктейлем.

Fashion-директор Веня Брикалін тестував педикюр зі спа-терапією Jelly Pedi Soak і процедуру догляду за шкірою обличчя Aphrozone.

Вирушаючи за завданням редакції до нейл-студії Say No Mo я, як і належить чоловікові, спочатку відчував легкий скепсис. "Чим може здивувати педикюр, навіть якщо його супроводжує коктейль?" — питав себе я. Виявилося, даремно.

У Say No Mo можна одночасно зробити манікюр і педикюр, що неабияк заощаджує час, але потребує особливої ​​координації: іноді доводиться здійснювати різноспрямовані рухи руками й ногами — це як гра у твістер або легка розминка перед TRX-заняттям. До речі, я потрапив на фірмову процедуру Jelly Pedi Soak (для зручності її тут називають Jelly Pedi) після ранкового силового тренування для ніг. І швидко зрозумів, що ліпшого способу відновити забиті ступні й поповнити життєві сили не придумаєш.

Say No Mo

Після класичного педикюру прямо в чаші для ніг замішують кольорову субстанцію з характерним ароматом (мені дісталася м’ятна суміш з приємним холодливим ефектом). На дотик вона подібна до розм’якшеного пластиліну або медичного абсорбенту, а за впливом на психіку можна порівняти з поверненням у безтурботне дитинство. У Say No Mo рекомендують Jelly Pedi Soak як завершальну стадію класичного педикюру або окремо — деякі клієнти приходять спеціально за цією процедурою. Я можу зрозуміти, чому: за якихось 20—30 хвилин, поки ноги відпочивають у розігрітому гелі, зникають тяжкість і втома, а разом з ними — і стрес. Наступний за цим масаж і зовсім на кілька хвилин позбавляє дару мови. Чисте раювання.

Взуваючи після процедури лофери й роблячи перші кроки на вихід, відчуваю, що ноги знову дихають, а сам я левітую не згірше за Девіда Копперфільда. Такий епікурейський догляд здорово допомагає на якусь мить забути про зовнішній світ. А потішитися ним після щоденних справ — така ж насолода, як хильнути скляночку в розпал робочого дня (вигадливо сервіровані коктейлі в Say No Mo, до речі, теж добрі).

Say No Mo

У відповідь на питання, чи часто сюди приходять чоловіки, мені з усмішкою розповідають про компанію з трьох молодих людей, які нещодавно зазирнули в Say No Mo на сеанс групового педикюру. Теж зрозуміло, чому: тут панує атмосфера не косметичного салону чи б’юті-студії, а радше speak-easy зі зручно розміщеними кріслами, поруч з якими чаші вправно маскуються під кавові столики. Кажуть, що тут влаштовують запальні закриті вечірки. Життєрадісна господиня Ельвіра зустрічає кожного гостя сліпучою усмішкою, сипле історіями зі свого космополітичного життя на різних континентах і з вогником в очах рекомендує напої з коктейльної карти. Водночас вона невтомно стежить за роботою підлеглих. У цьому спритно оркестрованому просторі не може бути ані зайвої склянки, ані залежаного рушника. Кажуть, що диявол у деталях. Але божественна насолода — теж у них.

Say No Mo

Київ, вул. Шота Руставелі, 36

+380 50 722 13 13

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.