До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гра в бісер: 7 найпопулярніших корейських трендів манікюру, які подарують радість

У Кореї набирають обертів нові тренди нейларту. Наприклад, "рум’яні щічки", нафарбовані на випуклій частині нігтьової пластини, та хромований акрил, завдяки якому нігті мають вигляд сталевих лез. Зіркові майстрині манікюру із Сеула розповідають про нігтьовий дизайн у стилі K-beauty, за яким повертаються їхні клієнти

Хромовані намистини, об’ємні бульбашки й абстрактні фігури в колірному градієнті прикрашають кінчики пальців тайської зірки Ліси з дівочого гурту BLACKPINK та популярної японської реперки Жизель з гурту Aespa. Найсвіжіші тенденції нейларту – родом з Південної Кореї.

Реклама

Створюючи дизайн, майстри використовують прозорі, гелеподібні гель-лаки. Вони стали основним інструментом у світі манікюру для створення модного K-beauty образу "сиропових нігтів". Також стає в пригоді 3D-гель у тюбиках, щоб створити маленькі хромовані намистинки й бульбашкові смужки. Вони нагадують мені кольорову глазур, якою в дитинстві ми писали "З днем народження!" на святкових тортах.

Дискокулі

Тривимірний манікюр неймовірно популярний у Південній Кореї вже кілька років – єдине, що змінюється в тренді, так це форми. Зараз на піку корейської моди – хромовані намистинки, як у Ліси з BLACKPINK і клієнток манікюрних салонів Сеула.

Майстри не просто приклеюють готові намистини, а роблять їх з нуля, використовуючи прозорий гель для створення форми та хромовану пудру для кольору. Вони нашаровують матеріал, доки на нігті не утвориться ідеальна металева мікросфера. (Якщо вам бракує терпіння, можна знайти сріблясту кульку з пласким боком та приклеїти її до нігтя).

У студії Odd Nail, розташованій неподалік станції Вангсімні в Сеулі, хромовані намистини часто поєднують з покриттям бузкового, небесно-блакитного й сірого відтінків. Акцент у вигляді дискокулі часто прикрашає нігті круглої та квадратної форми.

"Рум’яний френч"

Зайдіть в Instagram будь-якого корейського нігтьового майстра, і я на 100 % упевнена, що ви побачите манікюр з ніжно-рожевими, майже прозорими, овалами в центрі, які нагадують розпашілі щічки.

Корейська попзірка Сонмі нещодавно навіть виклала свій манікюр з рум’янцем в Instagram – такий він милий. Пак Юн Кюн також розповіла, що це один з найулюбленіших типів нігтьового дизайну в Сеулі.

"Щічки" часто доповнюються французьким манікюром у пастельних тонах, особливо ніжно-блакитним, для створення найжіночнішого образу.

Пак каже, що іноді ефект м’якого рум’янцю досягається за допомогою аерографа, але куди швидше це зробити, якщо мікрокраплю напівпрозорого лаку нанести і центрі нігтя, а потім розтушувати щільним пензлем (ця інформація знадобиться на випадок, якщо ви забажаєте спробувати відтворити корейські "щічки" самостійно).

Нігті в бульбашках

Бульбашковий манікюр – це ще один дизайн від корейських майстрів з використанням тривимірних фігур.

Іноді їх нарощують на нігті хаотично та не намагаються надати певної форми, але останнім часом найбільший попит має візерунок з трьох бульбашкових смужок, горизонтально викладених на одному або двох нігтях. У такому розташуванні вони дещо нагадують дитячий прозорий матрац для плавання.


Щоб застосувати цей тренд у моєму манікюрі, Еллі дістала тюбик вищезгаданого 3D-гелю, яким вона нарощувала хромовану намистину, і нанесла густий прозорий склад просто на мій ніготь, після чого висушила під ультрафіолетовою лампою.

Грайливий коричневий

Коричневий як колір для нігтів можна розглянути не лише восени. Зокрема, в Сеулі манікюр у шоколадних відтінках має попит упродовж усього року, навіть улітку. Коричневий часто стає основою для шахових принтів, абстрактних малюнків, 3D-фігур або французького манікюру з фіолетовими, синіми або яскраво-зеленими смужками.

У європейських нігтьових тенденціях такі колірні поєднання майже не трапляються, тому ви обов’язково вирізнитеся, якщо покажете своєму майстрові один з корейських образів та попросите відтворити його.

Абстрактний градієнт

Пак Юн Кюн називає цей ніжний і водночас енергійний малюнок абстрактним градієнтом і каже, що під час його створення вона надихалася дизайном артплакатів. "В основі малюнка – ретроелементи та градієнтні кольори, що поєднуються з орнаментом у дусі племен" – каже зіркова нейлхудожниця.

Цей малюнок з’явився на нігтях Жизель з Aespa в кліпі Girls. Загалом у дизайні відчувається вплив естетики Y2K, що панувала на межі тисячоліть, тільки без типових метеликів, смайликів та вишень на гілочці.

Перепелине яйце

Покриття у вигляді шкаралупи перепелиного яйця викликає такий самий дівчачий захват, як і манікюр з рум’янцем. Він є чудовим варіантом для тих, хто хоче отримати мінімалістичний, але оригінальний і легкий у втіленні манікюр. Еллі використала техніку "перепелиного яйця" на одному з моїх нігтів і поставила крихітні чорні цятки на білій основі.

Ця тенденція стала такою популярною, що корейський косметичний бренд Rom&nd and Ohora випустив спеціальні гель-лаки для малювання "шкаралупи" перепелиних яєць і наклейки з цим принтом.

Хромований акрил

Жоден акриловий манікюр у корейському салоні не обходиться без хрому.

Це найпопулярніше замовлення в Clippi Nails, розташованому в сеульському районі Ітевон.

Його власниця й майстриня часто додає пудру з дзеркальним блиском до видовжених квадратних нігтів або виділяє хромом кінчики нігтів у французькому манікюрі. Корейська співачка Камо не змогла обійти стороною цей тренд.

Текст: Devon Abelman
За матеріалами https://www.vogue.in

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.