До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Щоб смерті гірко стало: 7 beauty-образів із новорічних фільмів

Попри обстріли, святкуємо життя, конвертуючи лють у красу і донати. Надихаємося б'юті-образами з улюблених фільмів.

8 жінок

Катрін Деньов у ролі Габі. 8 жінок, реж. Франсуа Озон

Засніжений будиночок у французькій глибинці стає місцем злочину, місцем розслідування та майданчиком для розкішного мюзиклу. Героїня Катрін Деньов, дружина вбитого глави сімейства, — архетип владної жінки, яка знає собі ціну. Її образ це яскраво підкреслює: дорога смарагдова сукня, меховий палантин, бездоганне укладання та макіяж.

Реклама

Головну роль в образі відведено помаді. Її колір римується з кольором манікюру та дорогоцінного каміння в прикрасах. Якщо хочеться додати образу ретрошику, як у фільмі, варто додати чорну підводку.

Підводка Liner Couture відтінку 01 Black, Givenchy
  • Як повторити образ

Нанесіть помаду, поєднуючи з олівцем для губ. Щоб вона трималась довше, наносьте її пензлем або пальцем, поплескувальними рухами. Більше трюків з нанесення червоної помади шукайте тут. Про те, як червона помада стала символом віри в краще, прочитайте за посиланням.

Помада ModernMatte відтінку 514 Hyper Red, Shiseido

Щоденник Бріджит Джонс

Рене Зелвегер в ролі Бріджит Джонс. Щоденник Бріджит Джонс, реж. Шерон Магвайр, 2001

Не віриться, але культовому фільму про дивакувату та смішну Бріджит, яка прагне схуднути та знайти чоловіка своєї мрії, виповнилося 23 роки. Хоч погляди Бріджит безнадійно застаріли, деякі образи краси актуальні й сьогодні. Наприклад, зібране в недбалий жмуток волосся, м'яко підкреслені брови, ніжні рум'яна та губи з контуром, що злегка виходить за природний.

  • Як повторити образ

Ключ цього макіяжу — порцелянова шкіра з ніжним рум'янцем. Це типаж, який британці називають English rose. Обирайте напівпрозорі рум'яна, які дають рівне, природне покриття, та довго тримаються.

Компактні рум'яна Le Phyto-Blush, Sisley

Реальна любов

Цей фільм 2003 року — новорічна класика, яка ніколи не набридає. Кожна сюжетна лінія розкриває різні грані кохання — розділеного або ні, щасливого чи не дуже, зрадженого і знову найденого. Героїня, яку грає Кіра Найтлі, неочікувано дізнається, що в неї закоханий Марк — найкращий друг її новоспеченого чоловіка, — і ставиться до його почуттів зі зворушливою повагою.

Кіра Найтлі в ролі Джульєт. "Реальна любов", 2003, реж. Річард Кертіс

Коли на Святвечір Марк під виглядом колядника приходить, щоб освідчитися Джульєт, від дівчини неможливо відвести очі: її шкіра, очі та посмішка буквально виблискують.

  • Як повторити образ

Найпростіший спосіб досягти такого кольору обличчя — це хайлайтер. Обирайте кремові формули, якщо маєте суху шкіру, та пудрові або запечені — якщо шкіра схильна до жирності.

Універсальна палітра для макіяжу Dior Backstage Glow Face Palette, Dior

Відпочинок за обміном

Кемерон Діаз в ролі Аманди. Фільм "Відпочинок за обміном", 2006, реж. Ненсі Меєрс

Романтична комедія 2006 року про те, як одинокі жінки міняються будинками на різних куточках світу та неочікувано змінюють і свої долі, завоювала серця мільйонів прихильників. Героїня Кемерон Діаз, яка переїздить в британське сільце, — успішна промоутерка голлівудських фільмів. Вигляд вона має відповідний: дорогий одяг, стриманий макіяж та волосся, що виблискує від фарбування, догляду та укладань. Ключ образу — підведені очі героїні, які чудово пасують до прозорого блиску на її губах.

  • Як повторити образ

Достатньо буде скористатися олівцем, яким підвести нижні повіки, заступаючи на слизову та лінію росту нижніх вій. Може бути дискомфортно, проте макіяж триматиметься довго, а якщо і потече, — то зробить це красиво. Увага: для блакитних очей обирайте брунатні відтінки олівців (та навпаки — блакитний та синій для карих), для зелених — фіолетовий.

Щасливого Різдва

Емілія Кларк в ролі Кейт. "Щасливого Різдва", реж. Пол Фейґ, 2019

Фільм знятий у 2019-му, тому beauty-образ головної героїні Кейт у виконанні Емілії Кларк, дуже суголосоний сьогоденню. У Кейт складний характер та робота ельфом у різдвяному магазині. А ще — серце, яке їй пересадили від донора. В цій історії є місце і драмі, і коханню, і рефлексії про те, як варто проживати це життя.

  • Як повторити образ

Кейт носить сміливий макіяж, ніби трохи приглушений: smokey eyes та тінт для губ. Перевага останнього — в тому, що він тримається годинами без найменших погрішностей.

Тінт для губ із напівматовим покриттям Dior Addict Lip Tint №351 Natural Nude

Незабутнє Різдво

Ліндсі Лохан в ролі Сіари. "Незабутнє Різдво", реж. Дженін Даміан, 2022

У відносно недавньому гіті Netflix Ліндсі Лохан грає вибагливу спадкоємицю, яка внаслідок травми на фешенебельному гірськолижному курорті втрачає пам'ять та неочікувано опиняється в родині удівця, який живе з дочкою. Хід подій передбачити не складно, але нас в даному випадку цікавить саме образ Ліндсі: довгі "інстаграмні" кучері та червона помада. Що поробиш: це класика на всі часи.

  • Як повторити образ

Оберіть стійку помаду з матовим покриттям — вона триматиметься довше звичайної. До того ж, така помада не потребує олівця: її наконечником дуже зручно малювати контур губ.

Помада Millebaci відтінку 42, Nouba

Ніч перед Різдвом

Людмила Мизнікова в ролі Оксани. "Вечори на хуторі біля Диканьки", реж. О.Роу, 1961

Історія кохання коваля Вакули, увічнена Миколою Гоголем, продовжує надихати й сьогодні. Секрет краси Оксани — контрасти: біла шкіра, темні брови, червоні вуста — такі, щоб пасували до черевичок.

  • Як повторити образ

Зверніть увагу на тональні основи зі світовідбивальними частинками: вони залишають дуже природне покриття. Втім, якщо хочете, щоб макіяж тримався довше, закріпіть його розсипчастою або компактною пудрою.

База під макіяж Parure Gold 24K, Guerlain

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.