До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ідеальний макіяж на щодень від зіркової візажистки: 5 простих кроків

У новому відео Vogue селебриті-візажистка, подруга французького бренду фітокосметики Sisley Paris Наталія Стрільчук, навчає наносити макіяж, щоб шкіра мала сяйливий і свіжий вигляд.

Реклама

"Познайомтеся, це Ло", — каже Наталія Стрільчук, обіймаючи свого мопса. Знаменита українська візажистка зустрічає нас у розкішній піжамі Sleeper з пір’ям, ставить квіти у вазу й дає змогу зазирнути до своєї святая святих — гардеробної, де на довгих полицях красуються ряди розкішних лодочок і відкритих босоніжок на підборах. Ната каже, що більшу частину життя проводить у кедах, як того потребує робочий графік і ритм життя, а туфлі просто тішать око. Щось подібне відбувається і з макіяжем: хоч як ми любимо витончені стрілки або насичені відтінки помад, хоч скільки палеток тіней зберігається у наших б’юті-шафках, найпопулярніший образ — макіяж на щодень: свіжий тон, окреслені брови, легкий рум’янець.

Стрільчук підтверджує, що так воно і є: "Я багато працюю з артистами на зніманні кліпів і в гастрольних турах, але водночас прекрасно розумію, що головний макіяж у житті кожної жінки — денний з максимально природним тоном обличчя".

Не так давно Наталя влаштувала майстер-клас з макіяжу для світських дівчат і була вражена кількістю запитань, пов’язаних з вибором тональної основи та її нанесенням. "Міфів навколо цієї теми мільйон", — каже Наталія. І пропонує розібрати деякі з них.

Крок 1. Підготування

Важливо спершу очистити й підготувати шкіру — це основа гарного макіяжу, і це впливає на його стійкість і вигляд. "Я використовую м’який очищувальний засіб, а відтак готую шкіру за допомогою сироватки Sisleya Radiance Anti-Dark Spot Serum", — розповідає візажистка.

Якщо є час, можна зробити масаж скребком гуаша, який я зазвичай зберігаю в холодильнику. Це допомагає зняти ранкову набряклість.

Сироватка для сяяння шкіри обличчя й мінімізації пігментних плям, Sisleya L'Integral Anti-Age, Sisley

Ключ до гарного макіяжу — це сяйлива шкіра. Щоб створити таку, я використовую сяйливу базу-праймер під макіяж Sisley Instant Eclat. Вона не замінить хайлайтера, але дуже гарно підсвічує шкіру. Наношу на спинку носа, верхню частину вилиць і зони, які хочеться підсвітити. Важливо розуміти, що макіяж не закінчується зоною обличчя. Вуха, ключиці, плечі — їх можна підсвічувати.

Instant Eclat Instant Glow Primer, Sisley
Крок 2. Тон

Як вибрати відтінок тональної основи? — Відповідь одна: треба пробувати. Новий Sisley Phyto-Teint Nude, який презентували в жовтні, для всіх відтінків має три різні підтони: рожевий, бежевий і нейтральний. Якщо нанести свій тон на нижню частину обличчя, ближче до контуру нижньої щелепи, можна безпомилково вибрати "свій". Щоб покриття було природним, Наталія радить фарбуватися біля вікна: штучне освітлення може спотворювати колір тонального.

Ультралегкий тональний флюїд на водній основі Phyto-Teint Nude, Sisley

Тон можна наносити трьома різними способами. Від цього залежатиме, який вигляд матиме шкіра:

Пальці дають найприродніше та найніжніше покриття.

Спонж (наприклад, beauty blender) дає щільніше покриття, але фініш залишається вологим.

Пензлик краще використовувати для створення стійкого, щільного покриття — наприклад, для вечірки.

"Загальне правило таке: тон наносимо від центру обличчя до периферії", — пояснює Стрільчук. Вона наносить Phyto-Teint Nude спершу на руку, щоб дати йому нагрітися до температури тіла, і тільки потім — на пензлик. "Треба плавно наповнити пензлик тоном, щоб він м’яко обволікав усі волоски".

"Тон має рідку, свіжу, легку текстуру, що ідеально зливається зі шкірою, — коментує Наталія. — Покриття виходить надлегким, з натуральним ефектом". Наталія радить трохи затонувати шию, щоб не було помітно переходу.

Крок 3. Корекція та контуринг

Корекція. Як базу під тіні Наталія використовує хайлайтер Sisley Stylo Lumière. Його ж застосовує і як консилер. "Важливий момент, — пояснює Наталія, — треба доходити засобом до краю нижніх вій: там є червонувата смужка, яка може видавати втому".

Sisley Stylo Lumière, Sisley

Коректором світлішого відтінку Наталія проходить спинкою носа, щоб візуально звузити його; під брови, щоб домогтися легкого ліфтингового ефекту; до внутрішнього куточка очей. Це дає змогу візуально домогтися широко розкритого погляду.

Контуринг. "Коли тон нанесений, обличчя стає пласкішим. Контуринг допомагає повернути йому об’єм. Для контурингу Наталія використовує фіторум’яна в олівці — Sisley Phyto-Blush Twist відтінку 5.

Рум’яна-олівець Phyto-Blush Twist №5, Sisley

Наталія злегка затемнює скроневу частину й окреслює вилиці. "Знайдіть крайній верхній зуб, буквально намацайте його пальцем, — каже вона. — Це й буде найтемніша точка на обличчі. Там треба поставити цятку рум’янами-стиком і розтушувати в обох напрямках — вгору й до носа. Зупинитися треба на рівні зіниці. Можна пройтися по крилах носа, щоб зробити його витонченішим.

Рум’яна. "Усміхніться й нанесіть рум’яна на яблучка щік, — радить Наталія. — Якщо рум’яна містять мікрочастинки, це створить легкий ліфтинг-ефект". Макіяж можна зафіксувати пудрою.

Зімітувати ефект засмаги допомагає "сонце в пакованні", — каже Наталія. Один з її улюблених продуктів Sisley — Бронзувальний гель-пудра Phyto-Touche Illusion d'Eté.

Бронзувальний гель-пудра Phyto-Touche Illusion d'Ete, Sisley
Крок 4. Брови та вії

Брови. Треба зачесати брови вгору, щоб очистити від тонального засобу, який міг потрапити на волосинки. Наталія використовує автоматичний олівець Phyto-Sourcils Design і прозорий фіксувальний гель Phyto-Sourcils Fix.

Автоматичний олівець Phyto-Sourcils Design, Sisley

Вії. "Профарбовуючи вії тушшю So Stretch, я трохи відтягую їх до скронь, щоб широко розкрити погляд, — розкриває таємницю візажистка. — Можна профарбувати слизівку верхньої повіки. Матовий коричневий олівець Phyto-Khol Star Matt №2 ідеальний для цього".

Туш So Stretch, Sisley
Крок 5. Губи

Для денного макіяжу годиться помада натурального відтінку, яку Наталія радить м’яко розтушовувати до краєчків губ.

Помада Le Phyto Rouge, Sisley

Якоїсь миті Наталія вирішує змінити помаду на яскраво-червону, з якою всі асоціюють візажистку. "Якщо треба нанести червону помаду, треба знати трюк: коли макіяж з таким яскравим акцентом, тон має бути бездоганним, — каже Наталія".

Відео: Polina Grebenik

Гафер: Anush Akhtarniya

Продюсер: Marina Sandugey-Shyshkina

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.