До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Бороніться, пане: куди потрібно наносити сонцезахисний крем

Під впливом ультрафіолету може наступити не тільки фотостаріння, а й рак шкіри. Тому захищатися від сонця треба — навіть поза пляжем.

Час звикнути: санскрин — не ситуативна покупка, яка відбувається перед подорожжю на острови, а must have для всіх сезонів. Будь-яка активність outdoor — чи то пробіжка, риболовля, пікнік, футбол на вихідних або прогулянка з дитиною — привід нанести санскрин. Особливо якщо індекс ультрафіолету — вищий від 3 (перевірити його можна у вкладці "Погода" в смартфоні).

Реклама

Під час занять спортом відкриті зони шкіри страждають найбільше. Невипадково форма для занять поло, тенісом або гольфом передбачає комірці поло, які носять піднятими вгору, щоб захистити шию. Бейсболки оберігають обличчя, відкидаючи тінь від козирка; білий одяг — відбиває світло.

Andy Wolf x Vossen

Санскрин треба наносити на всі відкриті частини тіла: на передпліччя і плечі (інакше залишаться білі "рукави", які потім мають комічний вигляд на пляжі), на ноги, на задню поверхню шиї (вона особливо страждає в тих, хто захоплюється велоперегонами або риболовлею), на верхній край вуха. Там шкіра особливо ніжна, згорає миттєво. Розпаленілі вуха ще нікому не додавали харизми.

Серфінгістам знадобиться сонцезахисний одяг, а для обличчя — крем з фізичними фільтрами. Так, він залишить білі сліди на шкірі, зате чудово захистить від обгоряння. Голеним наголо чоловікам особливо важливо захищати шкіру голови: скальп беззахисний перед агресією ультрафіолету. Санскрин треба наносити ретельно біля лінії росту волосся й навколо губ.

Плавці часто демонструють засмаглі обличчя з білими колами навколо очей — вони з’являються від окулярів для плавання. Михайло Романчук розповідає про це докладно тут. Якщо справно наносити санскрин на все обличчя, то долі плавців можна уникнути.

Михайло Романчук

Найшвидше згоряють виступні частини тіла, рельєф на пресі, наприклад. (Жарт.) Ніс, плечі, підйоми ступень, литки — ці зони потребують гарної порції санскрину.

На лижах, на трекінгу, у разі інших гірських активностей наносити санскрин особливо важливо, попри те, що погода може здаватися похмурою: сонце в горах нещадне й може спровокувати пігментацію. Добре, якщо це веснянки. Гірше, якщо коричневі або білі плями пошкодженої шкіри.

Нарешті, найважливіше: оновлювати захист треба що дві години й після кожного купання. Для занять спортом є спеціальні водостійкі формули.

SPF50+, Shiseido

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.